välkommen till virkpia

Publiceras av

virkpia

Beskrivning: Upprinnelsen till namnet virkpia: Det började med att folk la in mitt namn under virkpia på sina mobiltelefoner för att kunna skilja mig från andra som också heter Pia. På något vis började jag att tycka om namnet och använder det nu som min signatur. Jag designar en hel del virkmönster, och ett urval av dem kommer jag att dela med mig av på denna blogg. Så småning om kommer det även att finnas några mönster till försäljning. De garner som jag främst arbetar med är lin och olika ullsorter. I första hand väljer jag lokal fårull från Ullcentrum, men också en del alpacka. Jag har textilutbildning med inriktning på virkning, samt utblidningar inom design, färglära och måleri. Jag leder kurser i virkning, har virkcaféer, och är medlem i hemslöjden. Jag deltar även i en del utställningar där jag bland annat har visat upp lite olika virktekniker, en del nästan bortglömda idag. Hoppas att du gillar något på min sida. //virkpia :)

Ort: Kalmar

[Välj som favorit!]

välkommen till virkpia

virkning, ett hantverk på frammarsh!

En blogg om virkning som hantverk. Här hittar du gratis virkmönster, mönsteridér, virkskola, förklaringar till olika virktekniker mm. Det finns något både för nybörjare och för de med virkvana. Hoppas att du besöker mig och hittar något du gillar :) virkpia
URL: http://virkning-crochet.blogspot.com/
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: januari, 2011
Ort: Kalmar
Proffs/privat: Privat
Kategori(er):

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Nya bloggen öppnar!

PUBLICERAT: 2013-03-18, kl: 10:03
"Idag har jag officiell "invigning" av min nya blogg! All info hur jag tänkt, och hur det kommer bli finns där i detta inlägg: http://virkpia.blogspot.se/2013/03/idag-har-jag-officiell-invigning-av.html Denna blogg kommer att läggas ned och flyttas till ..."

Rattmuff av restgarner / Steering wheel cover

PUBLICERAT: 2011-10-25, kl: 14:55
"For pattern in English, scroll down Till denna rattmuff kan du använda dig av det garn som passar dig bäst. Jag har själv använt Indiecitas alpackagarn från Naturgarn, virkat med dubbel tråd och använt virknål nr 4mm. Valde att virka i ett mer elastiskt ..."

Virkmönster: Nåldyna till garnnålar

PUBLICERAT: 2011-10-21, kl: 08:54
"Var hos sjukgymnasten här om dagen och hon sa att jag faktiskt kunde virka så smått, trots inflammationen J Inte så långa stunder i taget, och till en början endast med stödbandage. Att virka med bandage var verkligen inte det lättaste! Härligt att få ..."