Roffes rubank

Publiceras av

Rolf Carlbom

Beskrivning: Jag jobbar normalt sett som belysningsmästare (sätter upp lampor på filminspelningar) men har tillräckligt mycket fritid för att kunna nörda in mig rejält i finsnickeri. Jag har ett pyttelitet snickeri i garaget på gården där jag jobbar både med maskiner och handverktyg. Här tänkte jag lägga upp vad jag gör där ute.

Ort: Gröndal

 

[Välj som favorit!]

Roffes rubank

Roffes rubank

En blogg om att bygga möbler både med handverktyg och maskiner
URL: http://snickeri.questmedia.se
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: januari, 2012
Ort: Gröndal
Proffs/privat: Privat
Kategori(er):

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Trähyvel

PUBLICERAT: 2014-08-11, kl: 11:18
"Jag har på sistone mer och mer börjat gilla att jobba med trähyvlar, från min morfar har jag fått en rubank, en putshyvel och en skrubbhyvel som jag fixat upp och det är en annan känsla i att hyvla med en trähyvel. Det är ju lite mera pill med att ..."

Hur man räddar en stol III

PUBLICERAT: 2014-08-07, kl: 17:17
"Redan en dag efter förra inlägget är det dags för slutförandet av stolen, det gick ganska fort i slutet men jag fick klura en stund på hur benen egentligen skulle se ut – jag hade inte någon färdig plan från början men till slut bestämde jag mig för ..."

Hur man räddar en stol II

PUBLICERAT: 2014-08-07, kl: 00:57
"Sits och ryggstöd är någorlunda klara så det är dags att börja på benen. Planen var att benen skulle stå i 45 graders vinkel mot sitsen och sitta ihop i ett kryss och om det gick bra, utan stödslåar under. Jag hade ingen färdig ide om formen men jag ..."