Ur språkens tunnlar

Publiceras av

Ola Wikander

Beskrivning: Skriver och funderar om gamla språk och vad de betyder för mig. Jag: författare (bl.a. "I döda språks sällskap"), översättare och doktorand vid Centrum för Teologi och Religionsvetenskap i Lund, där jag skriver min avhandling om den ugaritiska solgudinnan Shapshu.

Mina favoritbloggar:

> Pride & Sensibility
Motivering: Intressant blogg av en kunnig kvinna.

[Välj som favorit!]

Ur språkens tunnlar

'Anâku

Ola Wikander skriver och funderar om gamla språk och vad de betyder för honom - om hebreiska, ugaritiska, grekiska, hettitiska, latin, gotiska och någon gång kanske till och med hurritiska. Han grubblar kring kanaaneisk religion, främreorientaliska studier och skönlitteratur - och om vår allmänna kulturskymning.
URL: http://ola-wikander.blogspot.com
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: april, 2008
Proffs/privat: Privat
Kategori(er):
4 bloggare har valt denna blogg som en av sina favoritbloggar:
> Agatha
> Dame Boudicca
> Linda
> The Oracle

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Den trettonde funktionen

PUBLICERAT: 2015-01-25, kl: 16:38
"Jag har glädjen att meddela att Den trettonde funktionen (uppföljaren till min fantastikroman Serafers drömmar ) kommer ut under hösten 2015 - sannolikt, men inte säkert, i september eller oktober! För övrigt kan jag också här nämna att min bok Ett träd ..."

Bang-olf

PUBLICERAT: 2015-01-20, kl: 00:40
""Bangolf" är ett märkligt ord, tycker jag. Vanlig golf (eller "långgolf" som jag hört det kallas på lustigt vis) spelas ju också på banor! Förresten är "bangolf" märkligt ur stavningshänseende också: när jag ser det skrivet vill jag uttala det ..."

Om böcker i KvP

PUBLICERAT: 2015-01-18, kl: 23:36
"Idag debuterade jag som krönikör i Kvällsposten (under Expressens egid); jag kommer att vara med en gång i månaden. Min första krönika handlar om humanisters förhållande till böcker och den utrymmesbrist som kan hota detta. Samt GoogleBooks. Man kan ..."