Ur språkens tunnlar

Publiceras av

Ola Wikander

Beskrivning: Skriver och funderar om gamla språk och vad de betyder för mig. Jag: författare (bl.a. "I döda språks sällskap"), översättare och doktorand vid Centrum för Teologi och Religionsvetenskap i Lund, där jag skriver min avhandling om den ugaritiska solgudinnan Shapshu.

Mina favoritbloggar:

> Pride & Sensibility
Motivering: Intressant blogg av en kunnig kvinna.

[Välj som favorit!]

Ur språkens tunnlar

'Anâku

Ola Wikander skriver och funderar om gamla språk och vad de betyder för honom - om hebreiska, ugaritiska, grekiska, hettitiska, latin, gotiska och någon gång kanske till och med hurritiska. Han grubblar kring kanaaneisk religion, främreorientaliska studier och skönlitteratur - och om vår allmänna kulturskymning.
URL: http://ola-wikander.blogspot.com
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: april, 2008
Proffs/privat: Privat
Kategori(er):
4 bloggare har valt denna blogg som en av sina favoritbloggar:
> Agatha
> Dame Boudicca
> Linda
> The Oracle

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Vilka vi var

PUBLICERAT: 2014-07-24, kl: 17:46
"Ett av de vackraste citaten jag vet kommer ur fragmenten ur den gnostiske läraren Theodotos' skrifter (Excerpta ex Theodoto 78:2) - på grekiska lyder det hela: Ἔστιν δὲ οὐ τὸ λουτρὸν μόνον τὸ ἐλευθεροῦν, ἀλλὰ καὶ ἡ γνῶσις, τίνες ἦμεν, τί γεγόναμεν, ποῦ ..."

Mandéer är inte kristna

PUBLICERAT: 2014-07-22, kl: 17:39
"Det är viktigt med att hålla sina kategorier riktiga. Detta tänkte jag på apropå denna artikel i Norrköpings Tidningar; den handlar om fördrivningen av kristna från Mosul i Irak. Den talar om Mosuls kristna historia, och så sägs det att "Mosul är en ..."

Drömmar och sethianism

PUBLICERAT: 2014-07-18, kl: 15:35
"Drömmar är roliga, i synnerhet när de innehåller bisarrt språkligt material ( se till exempel här för några av mina privata klassiker på området). I natt var jag med om ännu en sådan highlight : jag drömde nämligen att min käre far hade skrivit en ..."