Ur språkens tunnlar

Publiceras av

Ola Wikander

Beskrivning: Skriver och funderar om gamla språk och vad de betyder för mig. Jag: författare (bl.a. "I döda språks sällskap"), översättare och doktorand vid Centrum för Teologi och Religionsvetenskap i Lund, där jag skriver min avhandling om den ugaritiska solgudinnan Shapshu.

Mina favoritbloggar:

> Pride & Sensibility
Motivering: Intressant blogg av en kunnig kvinna.

[Välj som favorit!]

Ur språkens tunnlar

'Anâku

Ola Wikander skriver och funderar om gamla språk och vad de betyder för honom - om hebreiska, ugaritiska, grekiska, hettitiska, latin, gotiska och någon gång kanske till och med hurritiska. Han grubblar kring kanaaneisk religion, främreorientaliska studier och skönlitteratur - och om vår allmänna kulturskymning.
URL: http://ola-wikander.blogspot.com
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: april, 2008
Proffs/privat: Privat
Kategori(er):
4 bloggare har valt denna blogg som en av sina favoritbloggar:
> Agatha
> Dame Boudicca
> Linda
> The Oracle

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Farlig indoeuropeisk invandring!

PUBLICERAT: 2014-09-14, kl: 15:23
"Apropå valet idag måste jag ju tipsa om något som de flesta nog redan sett, nämligen Henrik Dorsins underbara valdebattsparodi ( kan ses här ). Av särskilt intresse för denna blogg är naturligtvis hans fantastiska Jimmie Åkesson-imitation, med ..."

Lek med ord och namn

PUBLICERAT: 2014-09-07, kl: 01:07
"Politikvarning - men jag måste bara dela med mig av en liten teori jag haft ganska länge nu, nämligen att de fyra partierna i den borgerliga Alliansen mest ägnar sig åt att leka hela havet stormar med varandras politiska positioner (alltid förvirrar det ..."

Hajime Börje

PUBLICERAT: 2014-09-06, kl: 16:46
"Dagens humoristiska onomastikinsikt: Det japanska mansnamnet Hajime måste låta som motsvarigheten till svenskans "Börje"! Knäck poängen i detta skämt, vetja! Svara i kommentarerna! (borde inte vara så svårt att knäcka, faktiskt! :-) ..."