Ur språkens tunnlar

Publiceras av

Ola Wikander

Beskrivning: Skriver och funderar om gamla språk och vad de betyder för mig. Jag: författare (bl.a. "I döda språks sällskap"), översättare och doktorand vid Centrum för Teologi och Religionsvetenskap i Lund, där jag skriver min avhandling om den ugaritiska solgudinnan Shapshu.

Mina favoritbloggar:

> Pride & Sensibility
Motivering: Intressant blogg av en kunnig kvinna.

 

[Välj som favorit!]

Ur språkens tunnlar

'Anâku

Ola Wikander skriver och funderar om gamla språk och vad de betyder för honom - om hebreiska, ugaritiska, grekiska, hettitiska, latin, gotiska och någon gång kanske till och med hurritiska. Han grubblar kring kanaaneisk religion, främreorientaliska studier och skönlitteratur - och om vår allmänna kulturskymning.
URL: http://ola-wikander.blogspot.com
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: april, 2008
Proffs/privat: Privat
Kategori(er):
4 bloggare har valt denna blogg som en av sina favoritbloggar:
> Agatha
> Dame Boudicca
> Linda
> The Oracle

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Fågeltofta!

PUBLICERAT: 2015-06-29, kl: 17:54
"Jag kan påannonsera att jag den torsdag 6e augusti kommer att framträda på en författarkväll på Johns antikvariat i Fågeltofta klockan 19. Jag skulle ha varit där redan förra sommaren, men då drabbades jag av sjukdom och det hela fick ställas in."

Humaniora, Arvidsson och Pico

PUBLICERAT: 2015-06-24, kl: 16:20
"Stefan Arvidsson skriver bra och upplyftande om humanioras värde - läs här ! Kul med en referens till ugaritiska, för övrigt! Den enda punkt där jag och han har lite olika uppfattningar hittar man kanske inte helt oväntat i den motsättning han skisserar ..."

Kaʔa!

PUBLICERAT: 2015-06-23, kl: 02:13
"Visste ni att tv-serien Big Bang Theory medvetet eller omedvetet illustrerar hur man uttalar den hebreiska bokstaven ʾ ā lef ( א)? Denna bokstav, den första i det hebreiska alfabetet, betecknar i klassisk hebreiska en tonlös glottal klusil , alltså det ..."