Ur språkens tunnlar

Publiceras av

Ola Wikander

Beskrivning: Skriver och funderar om gamla språk och vad de betyder för mig. Jag: författare (bl.a. "I döda språks sällskap"), översättare och doktorand vid Centrum för Teologi och Religionsvetenskap i Lund, där jag skriver min avhandling om den ugaritiska solgudinnan Shapshu.

Mina favoritbloggar:

> Pride & Sensibility
Motivering: Intressant blogg av en kunnig kvinna.

 

[Välj som favorit!]

Ur språkens tunnlar

'Anâku

Ola Wikander skriver och funderar om gamla språk och vad de betyder för honom - om hebreiska, ugaritiska, grekiska, hettitiska, latin, gotiska och någon gång kanske till och med hurritiska. Han grubblar kring kanaaneisk religion, främreorientaliska studier och skönlitteratur - och om vår allmänna kulturskymning.
URL: http://ola-wikander.blogspot.com
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: april, 2008
Proffs/privat: Privat
Kategori(er):
4 bloggare har valt denna blogg som en av sina favoritbloggar:
> Agatha
> Dame Boudicca
> Linda
> The Oracle

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Sötträ!

PUBLICERAT: 2015-05-27, kl: 15:16
"Jag har den stora glädjen att meddela att Jacqui Süssholz nu finns på Youtube ! Vem är då Süssholz, undrar ni? Jo, han är ihärdig insjungare av jiddischsånger och dödligt vackra chassidiska melodier. Jag lyssnade på honom mycket på band i mina sena ..."

Nominerad!

PUBLICERAT: 2015-05-27, kl: 15:00
"Den blogg ni nu läser har blivit nominerad till en utmärkelse, och är en av 100 språkbloggar man kan rösta på! Titta här och rösta gärna om du vill! Lingvistbloggen , Språktidningens blogg samt Språkförsvaret är också ..."

Hur länge, Ugarit?

PUBLICERAT: 2015-05-21, kl: 15:03
"Jag är rädd. Jag oroar mig för Ugarit. Sedan mina tonår har jag älskat och arbetat med materialet från den syriska bronsåldersstaden på kusten. I Ugarit skrevs berättelserna om den nordvästsemitiske guden Baal och hans äventyr, hur han bekämpar sina ..."