Kultur-Sören

Publiceras av

Kultur-Sören

Beskrivning: Lever skrivande, på Helsingborgs Dagblads kultursida, i böcker och i min dagbok. Ser världen som text. Och bild, fotar. Nyfiken, bloggen en utmaning. Är mot krig och dumhet. För icke-våld. Misstror enkla sanningar. Min senaste bok "Hemma i Ingenstans. Resor till städer" skildrar tio städer på fyra kontinenter. Förra året gav jag ut "Flickan i Auschwitz", om en överlevare från nazismens koncentrationsläger, skriven för unga vuxna. Andra böcker har handlat om krigen på Balkan, om propaganda och om Indien. Hösten 2008 reste jag i Sydstaterna i USA i Martin Luther Kings fotspår under valkampanjen som ledde till Barack Obamas seger. Du kan nå mig på sosommelius@hd.se

E-post: sosommelius@hd.se
Ort: Helsingborg

[Välj som favorit!]

Kultur-Sören

Nedslag i tidens frågor

Om krig och fred, om medier, propaganda och desinformation, om böcker och om samhället, om världen – från Helsingborg till Balkan och Indien, med nedslag i tidens frågor
URL: http://hd.se/kultur/blogg
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: januari, 2008
Ort: Helsingborg
Proffs/privat: Proffs
Kategori(er):
Statistik:
Besök senaste veckan: 2159
Placering proffs,alla:163
Placering proffs,Film, teater, radio och TV:9
Placering proffs,Journalister och media:15
Placering proffs,Politik och samhälle:4
OBS: Mycket länkad blog:
Denna blogg är med på topplistan över de mest länkade bloggarna på Bloggportalen.
Placering, Film, teater, radio och TV:41
Placering, Journalister och media:36

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Hotade Metro demokratin?

PUBLICERAT: 2014-09-20, kl: 13:10
"Opinionsundersökningarna inför valet för en vecka sedan var fler, vidlyftigare och svårare att tolka än i något tidigare val. Allt tyder på att opinionsundersökningarna påverkade väljarna och valutgången. På vilket sätt går inte att svara enkelt på."

Vilken väg går Skottland?

PUBLICERAT: 2014-09-18, kl: 20:23
"Folkomröstningen om självständighet pågår i Skottland. Utgången oviss. På torsdagen genomförs i Skottland en folkomröstning, ja eller nej till självständighet. Läget är extremt jämt mellan blocken. Utgången är oviss och kommer sannolikt inte att vara ..."

Pelle Erövraren & en gammal ridå

PUBLICERAT: 2014-09-17, kl: 21:38
"Ridån från gamla stadsteatern återanvänds i Pelle Erövraren. Genom dess hål har bland andra Ingmar Bergman och Max von Sydow kikat på publiken. Ridån på den stora scenen får mig att haja till när jag ser premiären av musikalen Pelle Erövraren på ..."