Kultur-Sören

Publiceras av

Kultur-Sören

Beskrivning: Lever skrivande, på Helsingborgs Dagblads kultursida, i böcker och i min dagbok. Ser världen som text. Och bild, fotar. Nyfiken, bloggen en utmaning. Är mot krig och dumhet. För icke-våld. Misstror enkla sanningar. Min senaste bok "Hemma i Ingenstans. Resor till städer" skildrar tio städer på fyra kontinenter. Förra året gav jag ut "Flickan i Auschwitz", om en överlevare från nazismens koncentrationsläger, skriven för unga vuxna. Andra böcker har handlat om krigen på Balkan, om propaganda och om Indien. Hösten 2008 reste jag i Sydstaterna i USA i Martin Luther Kings fotspår under valkampanjen som ledde till Barack Obamas seger. Du kan nå mig på sosommelius@hd.se

E-post: sosommelius@hd.se
Ort: Helsingborg

[Välj som favorit!]

Kultur-Sören

Nedslag i tidens frågor

Om krig och fred, om medier, propaganda och desinformation, om böcker och om samhället, om världen – från Helsingborg till Balkan och Indien, med nedslag i tidens frågor
URL: http://hd.se/kultur/blogg
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: januari, 2008
Ort: Helsingborg
Proffs/privat: Proffs
Kategori(er):
Statistik:
Besök senaste veckan: 5106
Placering proffs,alla:97
Placering proffs,Film, teater, radio och TV:4
Placering proffs,Journalister och media:7
Placering proffs,Politik och samhälle:3
OBS: Mycket länkad blog:
Denna blogg är med på topplistan över de mest länkade bloggarna på Bloggportalen.
Placering, Film, teater, radio och TV:26
Placering, Journalister och media:40

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

De här barnen kommer att dödas

PUBLICERAT: 2014-07-18, kl: 22:18
"Fyra 10-åriga pojkar, söner till fiskare, letar krabbor på stranden i Gaza. Den israeliska armén inledde sent på torsdagskvällen en markinvasion av Gazaremsan. Långa rader av stridsvagnar rullade in i området. Därmed går angreppet på Gaza in i en ny ..."

Konsten i Rackstad

PUBLICERAT: 2014-07-17, kl: 15:00
"Konst i Väst 4: Kultur-Sören har i Arvika besökt Rackstadmuseet. Arvika i Värmland har en speciell tradition då det gäller konst och konsthantverk. Det fina Rackstadmuseet lockar långväga besökare både genom den fasta utställningen med verk av ..."

TV4 dödar VM-upplevelsen

PUBLICERAT: 2014-07-16, kl: 14:00
"TV4 och fotbolls-VM-final passar inte ihop. Men Ingvar Carlsson var som statsminister beredd att låta en av SVT:s kanaler sända TV-reklam. Fotbolls-VM är över . Tyska landslagets välförtjänta guldmedaljörer hyllas av hundratusentals kring Brandenburger ..."