Kultur-Sören

Publiceras av

Kultur-Sören

Beskrivning: Lever skrivande, på Helsingborgs Dagblads kultursida, i böcker och i min dagbok. Ser världen som text. Och bild, fotar. Nyfiken, bloggen en utmaning. Är mot krig och dumhet. För icke-våld. Misstror enkla sanningar. Min senaste bok "Hemma i Ingenstans. Resor till städer" skildrar tio städer på fyra kontinenter. Förra året gav jag ut "Flickan i Auschwitz", om en överlevare från nazismens koncentrationsläger, skriven för unga vuxna. Andra böcker har handlat om krigen på Balkan, om propaganda och om Indien. Hösten 2008 reste jag i Sydstaterna i USA i Martin Luther Kings fotspår under valkampanjen som ledde till Barack Obamas seger. Du kan nå mig på sosommelius@hd.se

E-post: sosommelius@hd.se
Ort: Helsingborg

[Välj som favorit!]

Kultur-Sören

Nedslag i tidens frågor

Om krig och fred, om medier, propaganda och desinformation, om böcker och om samhället, om världen – från Helsingborg till Balkan och Indien, med nedslag i tidens frågor
URL: http://hd.se/kultur/blogg
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: januari, 2008
Ort: Helsingborg
Proffs/privat: Proffs
Kategori(er):
Statistik:
Besök senaste veckan: 6180
Placering proffs,alla:96
Placering proffs,Film, teater, radio och TV:3
Placering proffs,Journalister och media:7
Placering proffs,Politik och samhälle:3
OBS: Mycket länkad blog:
Denna blogg är med på topplistan över de mest länkade bloggarna på Bloggportalen.
Placering, Film, teater, radio och TV:39

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Hur mycket till kan Väla växa?

PUBLICERAT: 2014-10-01, kl: 17:20
"Håller Välas tillväxt på att slå sönder City i Helsingborg? Väla stormarknad byggs ut ytterligare. I måndags togs det första symboliska spadtaget till nya Väla Park. På 11 000 kvadratmeter ska byggas fyra butiker och en träningsanläggning. Bygget skapar ..."

400 grabbiga miljoner till Olympia??

PUBLICERAT: 2014-09-29, kl: 13:12
"Nu finns det inte en chans på decennier att använda en krona av Dunkersfonderna till kultur. För en vecka sedan presenterades de storvulna planerna på att renovera Olympia idrottsstadion för 400 miljoner kronor. Nu ska det gå undan. Beslut i oktober, ..."

Stor pride-parad i Belgrad

PUBLICERAT: 2014-09-28, kl: 23:08
"Prideparaden demokratisk framgång för Serbien. En stor pride-parad genomfördes under söndagen (28/9) genom Serbiens huvudstad Belgrad. Paraden utgjorde finalen på en pridevecka med diskussioner, debatter och kulturella happenings på många platser i ..."