Kultur-Sören

Publiceras av

Kultur-Sören

Beskrivning: Lever skrivande, på Helsingborgs Dagblads kultursida, i böcker och i min dagbok. Ser världen som text. Och bild, fotar. Nyfiken, bloggen en utmaning. Är mot krig och dumhet. För icke-våld. Misstror enkla sanningar. Min senaste bok "Hemma i Ingenstans. Resor till städer" skildrar tio städer på fyra kontinenter. Förra året gav jag ut "Flickan i Auschwitz", om en överlevare från nazismens koncentrationsläger, skriven för unga vuxna. Andra böcker har handlat om krigen på Balkan, om propaganda och om Indien. Hösten 2008 reste jag i Sydstaterna i USA i Martin Luther Kings fotspår under valkampanjen som ledde till Barack Obamas seger. Du kan nå mig på sosommelius@hd.se

E-post: sosommelius@hd.se
Ort: Helsingborg

[Välj som favorit!]

Kultur-Sören

Nedslag i tidens frågor

Om krig och fred, om medier, propaganda och desinformation, om böcker och om samhället, om världen – från Helsingborg till Balkan och Indien, med nedslag i tidens frågor
URL: http://hd.se/kultur/blogg
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: januari, 2008
Ort: Helsingborg
Proffs/privat: Proffs
Kategori(er):

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Kultur-Sörens sista blogg

PUBLICERAT: 2014-10-31, kl: 12:56
"Tångsnällan tillhör liksom sjöhästarna familjen kantnålsfiskar. Honan uppvaktar hanen och lägger under lekakten äggen i en hudficka på hanens svans. Hanen leker med flera honor och kan till slut i svansen bära upp till hundra ägg som han också överför ..."

Nobelpriset till Svetlana Aleksijevitj!

PUBLICERAT: 2014-10-20, kl: 13:01
"På torsdagen tillkännages 2014 års Nobelpris. Kultur-Sören hoppas på vitryska Svetlana Aleksijevitj. Om Svetlana Aleksijevitj skulle få 2014 års Nobelpris vore det både ett välförtjänt uppmärksammande av ett stort och unikt författarskap och en ..."

Katti Hofflin, vi kommer att sakna dej!

PUBLICERAT: 2014-10-15, kl: 12:57
"Dunkers chef Katti Hofflin lämnar efter tre år ett kulturhus vars anslag och inriktning lidit svår skada till följd av inkompetent och oengagerad kommunal kulturpolitik. Katti Hofflin lämnar posten som chef för Dunkers kulturhus och blir chef för ..."