Kultur-Sören

Publiceras av

Kultur-Sören

Beskrivning: Lever skrivande, på Helsingborgs Dagblads kultursida, i böcker och i min dagbok. Ser världen som text. Och bild, fotar. Nyfiken, bloggen en utmaning. Är mot krig och dumhet. För icke-våld. Misstror enkla sanningar. Min senaste bok "Hemma i Ingenstans. Resor till städer" skildrar tio städer på fyra kontinenter. Förra året gav jag ut "Flickan i Auschwitz", om en överlevare från nazismens koncentrationsläger, skriven för unga vuxna. Andra böcker har handlat om krigen på Balkan, om propaganda och om Indien. Hösten 2008 reste jag i Sydstaterna i USA i Martin Luther Kings fotspår under valkampanjen som ledde till Barack Obamas seger. Du kan nå mig på sosommelius@hd.se

E-post: sosommelius@hd.se
Ort: Helsingborg

[Välj som favorit!]

Kultur-Sören

Nedslag i tidens frågor

Om krig och fred, om medier, propaganda och desinformation, om böcker och om samhället, om världen – från Helsingborg till Balkan och Indien, med nedslag i tidens frågor
URL: http://hd.se/kultur/blogg
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: januari, 2008
Ort: Helsingborg
Proffs/privat: Proffs
Kategori(er):
Statistik:
Besök senaste veckan: 4341
Placering proffs,alla:117
Placering proffs,Film, teater, radio och TV:6
Placering proffs,Journalister och media:10
Placering proffs,Politik och samhälle:4
OBS: Mycket länkad blog:
Denna blogg är med på topplistan över de mest länkade bloggarna på Bloggportalen.
Placering, Film, teater, radio och TV:5
Placering, Journalister och media:12
Placering, Politik och samhälle:24

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Attendo nolltaxerar

PUBLICERAT: 2014-08-17, kl: 00:30
"Attendos tjugo lönsamma asylboenden finansieras med skattepengar men det riskkapitalägda företaget betalar inte en krona i skatt. Attendo Individ och familj tjänar stora pengar på flyktingkrisen, avslöjar Aftonbladet. Företaget driver från början ..."

Hat mot araber i Israel

PUBLICERAT: 2014-08-16, kl: 18:05
"Extremister hotar ett arabiskt-judiskt bröllop. ”Hon gifter sig med en medlem av fienden”. På söndag ska en judisk flicka gifta sig med en arabisk pojke i den israeliska staden Rishon Lezion. Båda är israeliska medborgare. Inför äktenskapet har hon ..."

Desmond Tutu om Gaza

PUBLICERAT: 2014-08-15, kl: 23:14
"Desmond Tutu: ”Befrielsen av Palestina befriar också Israel”. Den sydafrikanske ärkebiskopen och Nobelpristagaren Desmond Tutu skriver i den israeliska dagstidningen Haaretz. I sin artikel kräver han en internationell bojkott av Israel och uppmanar ..."