Kultur-Sören

Publiceras av

Kultur-Sören

Beskrivning: Lever skrivande, på Helsingborgs Dagblads kultursida, i böcker och i min dagbok. Ser världen som text. Och bild, fotar. Nyfiken, bloggen en utmaning. Är mot krig och dumhet. För icke-våld. Misstror enkla sanningar. Min senaste bok "Hemma i Ingenstans. Resor till städer" skildrar tio städer på fyra kontinenter. Förra året gav jag ut "Flickan i Auschwitz", om en överlevare från nazismens koncentrationsläger, skriven för unga vuxna. Andra böcker har handlat om krigen på Balkan, om propaganda och om Indien. Hösten 2008 reste jag i Sydstaterna i USA i Martin Luther Kings fotspår under valkampanjen som ledde till Barack Obamas seger. Du kan nå mig på sosommelius@hd.se

E-post: sosommelius@hd.se
Ort: Helsingborg

[Välj som favorit!]

Kultur-Sören

Nedslag i tidens frågor

Om krig och fred, om medier, propaganda och desinformation, om böcker och om samhället, om världen – från Helsingborg till Balkan och Indien, med nedslag i tidens frågor
URL: http://hd.se/kultur/blogg
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: januari, 2008
Ort: Helsingborg
Proffs/privat: Proffs
Kategori(er):
Statistik:
Besök senaste veckan: 9314
Placering proffs,alla:73
Placering proffs,Film, teater, radio och TV:4
Placering proffs,Journalister och media:4
Placering proffs,Politik och samhälle:3
OBS: Mycket länkad blog:
Denna blogg är med på topplistan över de mest länkade bloggarna på Bloggportalen.
Placering, Film, teater, radio och TV:19
Placering, Journalister och media:34

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

#JewsAndArabsRefuseToBeEnemies

PUBLICERAT: 2014-07-26, kl: 17:28
"Judar och araber vägrar att vara fiender. Stor kampanj i sociala medier. Antalet döda palestinier i Gaza överskrider nu 1000, meddelar AP. De flesta är civila, många är barn och 40 israeliska soldater har dödats sedan markstriderna inleddes. Några ..."

Vill deportera Israels araber

PUBLICERAT: 2014-07-25, kl: 21:38
"Israels utrikesminister Avigdor Lieberman uppmanar landets judiska befolkning att bojkotta arabiska restauranger och butiker. Han vill beröva hundratusentals israeliska araber deras medborgarskap och deportera dem till Västbanken. Israel avvisade på ..."

Man skjuter journalister

PUBLICERAT: 2014-07-25, kl: 12:21
"Den israeliska armen IDF skjuter och dödar journalister i Gaza. TV-kanalen al-Jaziras lokaler i centrala Gaza City besköts av israeliska soldater, medan två journalister förberedde en direktsändning från en balkong på elfte våningen, med utsikt över ..."