Kultur-Sören

Publiceras av

Kultur-Sören

Beskrivning: Lever skrivande, på Helsingborgs Dagblads kultursida, i böcker och i min dagbok. Ser världen som text. Och bild, fotar. Nyfiken, bloggen en utmaning. Är mot krig och dumhet. För icke-våld. Misstror enkla sanningar. Min senaste bok "Hemma i Ingenstans. Resor till städer" skildrar tio städer på fyra kontinenter. Förra året gav jag ut "Flickan i Auschwitz", om en överlevare från nazismens koncentrationsläger, skriven för unga vuxna. Andra böcker har handlat om krigen på Balkan, om propaganda och om Indien. Hösten 2008 reste jag i Sydstaterna i USA i Martin Luther Kings fotspår under valkampanjen som ledde till Barack Obamas seger. Du kan nå mig på sosommelius@hd.se

E-post: sosommelius@hd.se
Ort: Helsingborg

[Välj som favorit!]

Kultur-Sören

Nedslag i tidens frågor

Om krig och fred, om medier, propaganda och desinformation, om böcker och om samhället, om världen – från Helsingborg till Balkan och Indien, med nedslag i tidens frågor
URL: http://hd.se/kultur/blogg
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: januari, 2008
Ort: Helsingborg
Proffs/privat: Proffs
Kategori(er):
Statistik:
Besök senaste veckan: 1470
Placering proffs,alla:188
Placering proffs,Film, teater, radio och TV:8
Placering proffs,Journalister och media:17
Placering proffs,Politik och samhälle:7
OBS: Mycket länkad blog:
Denna blogg är med på topplistan över de mest länkade bloggarna på Bloggportalen.
Placering, Film, teater, radio och TV:11
Placering, Journalister och media:15
Placering, Politik och samhälle:39

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Rosa Parks skulle ha gillat

PUBLICERAT: 2014-08-22, kl: 21:52
"Om rasistisk reklam på bussar och i dagstidningar. Busschaufförer mot rasism heter en grupp på Facebook – i solidaritet med de bussförare som vägrar gå med på att deras arbetsplatser används som rullande reklampelare för Sverigedemokraternas rasistiska ..."

Med Teju Cole och Sjón på Louisiana

PUBLICERAT: 2014-08-22, kl: 00:46
"Louisianas femte litteraturfestival inleddes på torsdagen. Bilden isländske Sjón. Den nigeriansk-amerikanske författaren Teju Coles (bilden) Öppen stad hör till mina största läsupplevelser under det senaste året. På torsdagskvällen kunde jag lyssna på ..."

Vem mördade Michael Brown?

PUBLICERAT: 2014-08-18, kl: 14:25
"Polismordet 2014 på en svart 18-åring i Fergison, Missouri, påminner om händelser i Birmingham, Alabama, under Martin Luther Kings kamp mot segregering och rasism 1963. Händelserna i Ferguson i delstaten Missouri i den amerikanska södern sänder kalla ..."