Kultur-Sören

Publiceras av

Kultur-Sören

Beskrivning: Lever skrivande, på Helsingborgs Dagblads kultursida, i böcker och i min dagbok. Ser världen som text. Och bild, fotar. Nyfiken, bloggen en utmaning. Är mot krig och dumhet. För icke-våld. Misstror enkla sanningar. Min senaste bok "Hemma i Ingenstans. Resor till städer" skildrar tio städer på fyra kontinenter. Förra året gav jag ut "Flickan i Auschwitz", om en överlevare från nazismens koncentrationsläger, skriven för unga vuxna. Andra böcker har handlat om krigen på Balkan, om propaganda och om Indien. Hösten 2008 reste jag i Sydstaterna i USA i Martin Luther Kings fotspår under valkampanjen som ledde till Barack Obamas seger. Du kan nå mig på sosommelius@hd.se

E-post: sosommelius@hd.se
Ort: Helsingborg

[Välj som favorit!]

Kultur-Sören

Nedslag i tidens frågor

Om krig och fred, om medier, propaganda och desinformation, om böcker och om samhället, om världen – från Helsingborg till Balkan och Indien, med nedslag i tidens frågor
URL: http://hd.se/kultur/blogg
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: januari, 2008
Ort: Helsingborg
Proffs/privat: Proffs
Kategori(er):
Statistik:
Besök senaste veckan: 3154
Placering proffs,alla:144
Placering proffs,Film, teater, radio och TV:7
Placering proffs,Journalister och media:16
Placering proffs,Politik och samhälle:5
OBS: Mycket länkad blog:
Denna blogg är med på topplistan över de mest länkade bloggarna på Bloggportalen.
Placering, Film, teater, radio och TV:37
Placering, Journalister och media:35

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Val för fred i Afghanistan

PUBLICERAT: 2014-04-06, kl: 07:00
"Första omgången i Afghanistans presidentval genomfördes på lördagen. Lördagens val i Afghanistan följdes av den största militäroperationen i landet sedan talibanernas fall 2001, rapporterar BBC:s David Loyn från Kabul. Alla landets 400 000 poliser och ..."

438 dagar i etiopiskt fängelse

PUBLICERAT: 2014-04-05, kl: 07:00
"Martin Schibbye i Samtal på Dunkers lördag kl 14. De svenska frilansjournalisterna Martin Schibbye och Johan Persson greps den 1 juli 2011 i den etiopiska Ogadenprovinsen av etiopisk militär. De båda anklagades för terrorverksamhet till stöd för gerillan ..."

Filmfestival året runt!

PUBLICERAT: 2014-04-04, kl: 07:00
"Göteborg Film Festival satsar i höst på ny view on demand-service, med festivalfilmer från hela världen. Göteborgs filmfestival lanserar i höst en ny webbservice, som gör det möjligt att genom vod, view-on-demand, se de filmer som visats på festivalen."