Tobias Solem funderar kring IT-media och lärande

Publiceras av

Tobias Solem

Beskrivning: IT-medielärare, sociolog och självutnämnd expert inom sociala medier.
Ålder: 37

[Välj som favorit!]

Tobias Solem funderar kring IT-media och lärande

Sociala medier och lärande

Denna blogg är främst till för gymnasielärare som delar mina tankar kring att informationsteknik och sociala medier är vitala delar för samtidens lärande. Jag är erfaren och kunnig inom digitala sociala medier, och har bedrivit viss forskning inom detta under mina universitetsår. Nu använder jag formen inom gymnasieskolan och förmedlar mina tankar via denna kanal.
URL: http://tobias.solem.me/
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: maj, 2010
Proffs/privat: Privat
Kategori(er):

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Att lära elever att lyckas

PUBLICERAT: 2011-02-06, kl: 17:55
"Många gånger talar jag om vikten av målsättning när jag undervisar. Att ha en målsättning gör ofta att mycket lossnar när det gäller motivation och drivkraft. Ett tydligt satt mål är också en tydlig orsak till framgång senare i livet (som jag bland ..."

Personliga relationer vinner

PUBLICERAT: 2011-01-15, kl: 19:01
"Jag läste en artikel i ett lärarmagasin där artikelförfattaren (som får förbli onämnd) tog upp problemet med att vara objektiv i sin relation till sina elever. Ett av hans uttryck var ungefär: ‘De får inte se mig som en kompis, jag är deras lärare’. Det ..."

Syftet med sociala medier är engagemang

PUBLICERAT: 2011-01-06, kl: 14:33
"När jag ser på sociala medier idag så ser jag många människor som använder dem som en slags ventileringsmedium, de talar på ett sätt som kan liknas med att ropa ut de mest vardagliga ting på stan: “Jag ska gå och handla kakor”. Som i all social ..."