Södergården

Publiceras av

Sophie

Beskrivning: Sophie. Lärare med stort byggnadsvårdsintresse. Brinner för att lära mig om gamla och traditionella metoder och material så vi kan använda dessa i restaureringen av vår gård.

E-post: ekenasgard@hotmail.com
Ort: Grönö

[Välj som favorit!]

Södergården

Sekelskiftesdröm anno 1909

Södergården blev vår i juli 2010. Då startade också vårt arbete med att återställa gården från 70-tals villa till sekelskiftesdröm. Traditionella material som linoljefärg, slamfärg, lerklining, fernissa och limfärg varvas med metoder som stämmer med husets ålder. Vi jobbar med naturmaterial och hyvlar snickerier efter gamla förlagor. Plockar fram gamla golv och väljer tidstypiska tapeter.
URL: http://www.sodergarden.wordpress.com
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: maj, 2010
Ort: Grönö
Proffs/privat: Privat
Kategori(er):
1 bloggare har valt denna blogg som en av sina favoritbloggar:
> Anja Rauch & Mikko Lindskog

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Minsta rummet med lyxigaste känslan

PUBLICERAT: 2015-05-19, kl: 22:31
"Vi har badrum på bottenvåningen men ingen annan toalett i huset och det behövs. När vi gjorde vid allrummet på ovanvåningen byggde vi också upp väggar i ett hörn och satte i en dörr för att kunna göra en liten extra toalett så småningom. Efter att Majas ..."

Fler kungligheter

PUBLICERAT: 2015-05-18, kl: 22:52
"I torsdags hämtade vi årets grisar, tredenna gången. De går nu i en hage utanför köket och vänjer sig mer och mer vid livet utanför grisstallet. De hann inte mer än ner från släpet såbörjade de böka och sedan var det ingen hejd på dem. Tänk att de som ..."

Åtta dunbollar

PUBLICERAT: 2015-05-18, kl: 22:47
"Av de 14 äggen blev det till slut 8 små kycklingar. Den första kläcktes i torsdags morse och fick klara sig ensam hela första dagen och natten då de två nästkommande kläcktes sent på torsdagskvällen och under natten till fredagen. Den andra fick ligga ..."