Södergården

Publiceras av

Sophie

Beskrivning: Sophie. Lärare med stort byggnadsvårdsintresse. Brinner för att lära mig om gamla och traditionella metoder och material så vi kan använda dessa i restaureringen av vår gård.

E-post: ekenasgard@hotmail.com
Ort: Grönö

 

[Välj som favorit!]

Södergården

Sekelskiftesdröm anno 1909

Södergården blev vår i juli 2010. Då startade också vårt arbete med att återställa gården från 70-tals villa till sekelskiftesdröm. Traditionella material som linoljefärg, slamfärg, lerklining, fernissa och limfärg varvas med metoder som stämmer med husets ålder. Vi jobbar med naturmaterial och hyvlar snickerier efter gamla förlagor. Plockar fram gamla golv och väljer tidstypiska tapeter.
URL: http://www.sodergarden.wordpress.com
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: maj, 2010
Ort: Grönö
Proffs/privat: Privat
Kategori(er):
1 bloggare har valt denna blogg som en av sina favoritbloggar:
> Anja Rauch & Mikko Lindskog

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Majas rum

PUBLICERAT: 2014-12-30, kl: 00:14
"På självaste lillejulafton gjorde vi det allra sista på Majas rum och äntligen kunde hon flytta tillbaka från Antons rum där hon sovit hela hösten nästan. Nu har väl både hon och Anton varit ganska nöjda med det för de har ju haft sällskap av varandra ..."

Klart för inflytt!

PUBLICERAT: 2014-12-21, kl: 21:37
"Idag började vi flytta in möblerna på Majas rum igen och hon och jag var en sväng på Ikea för att köpa lite nya saker som behövdes. Imorgon ska elen dras och redan idag hann jag få upp gardinerna. Maja är supernöjd än så länge och lycklig över att få ..."

Gamla hus ska ju kunna andas!

PUBLICERAT: 2014-12-14, kl: 22:32
"Lilla huset eller torpet som vi också kallar det har äntligen blivit befriat från all växtlighet som skuggat det under många år. Vi har gjort mindre rensningar tidigare men nu rök allt som var kvar, allt är fällt men rötterna är kvar och till det behövs ..."