Södergården

Publiceras av

Sophie

Beskrivning: Sophie. Lärare med stort byggnadsvårdsintresse. Brinner för att lära mig om gamla och traditionella metoder och material så vi kan använda dessa i restaureringen av vår gård.

E-post: ekenasgard@hotmail.com
Ort: Grönö

[Välj som favorit!]

Södergården

Sekelskiftesdröm anno 1909

Södergården blev vår i juli 2010. Då startade också vårt arbete med att återställa gården från 70-tals villa till sekelskiftesdröm. Traditionella material som linoljefärg, slamfärg, lerklining, fernissa och limfärg varvas med metoder som stämmer med husets ålder. Vi jobbar med naturmaterial och hyvlar snickerier efter gamla förlagor. Plockar fram gamla golv och väljer tidstypiska tapeter.
URL: http://www.sodergarden.wordpress.com
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: maj, 2010
Ort: Grönö
Proffs/privat: Privat
Kategori(er):
1 bloggare har valt denna blogg som en av sina favoritbloggar:
> Anja Rauch & Mikko Lindskog

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Möbler till orangeriet

PUBLICERAT: 2014-07-26, kl: 22:45
"Idag hämtade vi det bord vi köpte på loppis förra veckan. Jag har letat ett tag och så fanns en artikel om en loppis i tidningen för 1,5 vecka sedan och där i bakgrunden på ett foto fanns ett bord som såg lovande ut. Vi åkte ut i söndags men bordet som ..."

Betongurnorna har fått ny färg.

PUBLICERAT: 2014-07-26, kl: 22:14
"Idag utnyttjade jag lite överskottsenergi som jag tydligen lyckats skrapa ihop den här veckan. Började med att måla ett skåp jag köpt (det får ni se senare) och när jag då ändå hade svart färg framme passade jag på att måla även de två betongurnorna som ..."

Välkommen in!

PUBLICERAT: 2014-07-24, kl: 22:56
"Tänkte visa er runt i huset, tror aldrig jag gjort det faktiskt. Vi börjar väl i hallen, hallen som ligger i utbygget vi gjorde vintern 2010. Här kommer man in genom vår fina ytterdörr. Pärlspont, snickerier och inredning är målat i 100% vetegrå från ..."