Södergården

Publiceras av

Sophie

Beskrivning: Sophie. Lärare med stort byggnadsvårdsintresse. Brinner för att lära mig om gamla och traditionella metoder och material så vi kan använda dessa i restaureringen av vår gård.

E-post: ekenasgard@hotmail.com
Ort: Grönö

[Välj som favorit!]

Södergården

Sekelskiftesdröm anno 1909

Södergården blev vår i juli 2010. Då startade också vårt arbete med att återställa gården från 70-tals villa till sekelskiftesdröm. Traditionella material som linoljefärg, slamfärg, lerklining, fernissa och limfärg varvas med metoder som stämmer med husets ålder. Vi jobbar med naturmaterial och hyvlar snickerier efter gamla förlagor. Plockar fram gamla golv och väljer tidstypiska tapeter.
URL: http://www.sodergarden.wordpress.com
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: maj, 2010
Ort: Grönö
Proffs/privat: Privat
Kategori(er):
1 bloggare har valt denna blogg som en av sina favoritbloggar:
> Anja Rauch & Mikko Lindskog

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Det torkade!!!

PUBLICERAT: 2014-08-19, kl: 22:09
"I måndags morse var det första jag gjorde att gå ut och känna på golvet och äntligen var det torrt! En lång arbetsdag senare kunde vi äntligen börja flytta ut möbler och saker. Golvet blev riktigt bra, jag kan inte se någon skillnad i kulör men däremot ..."

Rundeln framför huset får nytt utseende IGEN!

PUBLICERAT: 2014-08-17, kl: 22:15
"Förra veckan tog vi en dag då vi bara höll på i trädgården. Vi rensade alla gångarna runt huset, en del i förtvivlat behov och andra utan något behov alls nästan. Här var det knappt någon gång kvar… Men så har vi inte gjort något underarbete här heller ..."

Det blev ny behandling av golvet i orangeriet

PUBLICERAT: 2014-08-17, kl: 21:58
"Efter att ha väntat och väntat och haft en fläkt på i två dygn utan att det gjorde någon skillnad alls så ringde jag Ottossons för att höra vad de trodde om golvet. De trodde att det var så att oljan gått ner i golvet så fort att pigmentet blivit kvar ..."