Södergården

Publiceras av

Sophie

Beskrivning: Sophie. Lärare med stort byggnadsvårdsintresse. Brinner för att lära mig om gamla och traditionella metoder och material så vi kan använda dessa i restaureringen av vår gård.

E-post: ekenasgard@hotmail.com
Ort: Grönö

[Välj som favorit!]

Södergården

Sekelskiftesdröm anno 1909

Södergården blev vår i juli 2010. Då startade också vårt arbete med att återställa gården från 70-tals villa till sekelskiftesdröm. Traditionella material som linoljefärg, slamfärg, lerklining, fernissa och limfärg varvas med metoder som stämmer med husets ålder. Vi jobbar med naturmaterial och hyvlar snickerier efter gamla förlagor. Plockar fram gamla golv och väljer tidstypiska tapeter.
URL: http://www.sodergarden.wordpress.com
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: maj, 2010
Ort: Grönö
Proffs/privat: Privat
Kategori(er):
1 bloggare har valt denna blogg som en av sina favoritbloggar:
> Anja Rauch & Mikko Lindskog

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Nyttan med en blogg och en duglig rörmokare.

PUBLICERAT: 2014-07-05, kl: 22:33
"Skrev för ett par dagar om att vi saknar dörr till orangeriet men det problemet är nu löst. Det visade sig att mitt tvångsmässiga sökande på Blocket flera gånger om dagen de senaste 6 månader var helt bortkastad tid… I själva verket stod dörrarna vi ..."

Ny färgsättning på orangeriet

PUBLICERAT: 2014-07-05, kl: 22:21
"Nu tror ni väl att jag är alldeles nipprig men det är inte så illa som det låter. Vi har gjort en liten justering av hur vi färgsätter bara, det är fortfarande samma kulörer. Faktum är att det är Mats som fått igenom denna förändring och jag var mycket ..."

Kromoxidgrönt, gröngrått och sandgult

PUBLICERAT: 2014-07-01, kl: 23:31
"Nu har vi målat på och utsidan går fort. Det är ju nästan ingen yta alls för det är ju så mycket fönster. Först målade vi ju fönsterbågarna och listerna runt dem gröna. Det blev bra! Detaljerna kommer fram och här är det stor skillnad att ha gröna ..."