Södergården

Publiceras av

Sophie

Beskrivning: Sophie. Lärare med stort byggnadsvårdsintresse. Brinner för att lära mig om gamla och traditionella metoder och material så vi kan använda dessa i restaureringen av vår gård.

E-post: ekenasgard@hotmail.com
Ort: Grönö

[Välj som favorit!]

Södergården

Sekelskiftesdröm anno 1909

Södergården blev vår i juli 2010. Då startade också vårt arbete med att återställa gården från 70-tals villa till sekelskiftesdröm. Traditionella material som linoljefärg, slamfärg, lerklining, fernissa och limfärg varvas med metoder som stämmer med husets ålder. Vi jobbar med naturmaterial och hyvlar snickerier efter gamla förlagor. Plockar fram gamla golv och väljer tidstypiska tapeter.
URL: http://www.sodergarden.wordpress.com
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: maj, 2010
Ort: Grönö
Proffs/privat: Privat
Kategori(er):
1 bloggare har valt denna blogg som en av sina favoritbloggar:
> Anja Rauch & Mikko Lindskog

[Anmäl presentationen som olämplig]

Nypublicerade inlägg från denna blogg

Dubbelsäng från förr.

PUBLICERAT: 2015-12-15, kl: 11:45
"Jag har under flera år vetat vilken sorts säng jag ville ha men eftersom vi inte varit klara med sovrummet har jag bara letat sporadiskt på Blocket tidigare men när nu renoveringen påbörjades intensifierade jag letandet. Hittade två fina utdragssängar ..."

Sista detaljerna i sovrummet.

PUBLICERAT: 2015-12-11, kl: 22:56
"Taket klart, väggarna klara, murstocken klar, golvet klart… När vi började på sovrummet skrev jag som vanligt en lista. Den var lång och det var många punkter som skulle bockas av men nu är det väldigt lite kvar. 9 tomma rutor av de 47. Att sätta ..."

Fernissat golv.

PUBLICERAT: 2015-12-10, kl: 19:10
"När både tak och väggar var klara gav jag mig på golvet. Liksom i hallen utanför fanns ett fernissat golv som var slitet och delvis skadat av yxhugg när man jämnat till för mattor. De ljusare märkena är där de yxat bort. På en hel del ställen med andra ..."