De mest diskuterade blogginläggen just nu

En fundering om helgdagar

PUBLICERAT: 2012-05-01, kl: 05:50
"En allmän helgdag definieras enligt wikipedia som … En helgdag, i Sverige vardagligt kallad röd dag, är en söndag eller en annan enligt lag fastställd dag som är arbetsfri för att medborgarna skall kunna fira en religiös eller traditionell högtid. Aron ..."

6 bloggar länkade till inlägget för mer än tre dagar sedan:

Varför har vi lediga helgdagar?

PUBLICERAT: 2012-05-03, kl: 09:39
"Aron Modig från KDU skriver på SvD-opinion att han tycker att 1:a maj inte borde vara någon ledig dag. Istället vill han så kungens födelsedag eller någon mer religiös dag som t.ex. annan dag pingst som togs bort i samband med att nationaldagen blev en ..."

RÖR INTE FÖRSTA MAJ

PUBLICERAT: 2012-05-02, kl: 20:47
"Låter Första Majfirandet ebba ut med det här inlägget. KDUs ordförande Aron Modig, förfasar sig i ett debattinlägg i SVD över första majfirandet. En massa vänstervridna särintressen som slipper jobba och springer runt och skriker på gatorna. LÄNK ..."

KAJSALISA BITER KAPITALISMEN I HÄLSENAN.

PUBLICERAT: 2012-05-01, kl: 20:50
"Mina tidigare försök att avskaffa kapitalismen, den här dagen på året har ju inte fungerat något vidare, som förra året i Malmö t.ex. LÄNK Men jag fick ju i alla fall en rätt trevlig sexuell upplevelse. LÄNK Den här dagen verkar inte bjuda på några ..."

Lågmält framåt eller högljutt nostalgiskt bakåt

PUBLICERAT: 2012-05-01, kl: 17:38
"Brantingmedaljen har med texten att göra senare Första maj, arbetarrörelsens dag. Dagens roligaste första-majtal, eller det som är helt off pist, håller Christer Åberg på bloggen apg29 . Helt makalöst omnipotent blir det när han proklamerar att detta ..."

1 maj - dags för manifestation för kunskap och arbete som bygger Sverige

PUBLICERAT: 2012-05-01, kl: 10:28
"Jag kommer att under stora delar av dagen att vara på Ronneby torg för årets 1 maj demonstration , vilket gör att mer bloggande i ämnet däribland bilder m m på årets demonstration i Ronneby kommer först framåt eftermiddagen. Det kommer att bli tal, ..."

Så tar jag fram den slitna kavajen igen...

PUBLICERAT: 2012-05-01, kl: 09:54
"Första maj första maj varje sliten kavaj blir en mantel av strålande ljus … Arbetarnas dag åter det är. Är dagen relevant trots minskade kader i leden. Och är det så att det är arbetarens dag eller är de det socialdemokratiska partiets dag? Arbetarnas ..."

Åter 1 maj

PUBLICERAT: 2012-05-01, kl: 08:50
"Idag är det dags igen – 1 maj. Dagen då arbetarerörelsen i alla samtliga länder på detta klot talar om vad de vill. Borgerligheten brukar ofta fnysa åt 1 maj. Omodernt, otidsenligt, ni demonstrerar mot er själva brukar vara några kommentarer. Så lite de ..."