De mest diskuterade blogginläggen just nu i kategorin Politik och samhälle

Reinfeldt definerar arbetslöshet efter "etniska svenskar"

PUBLICERAT: 2012-05-14, kl: 21:55
"ARBETE . Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterade nyligen den höga arbetslösheten på ett väldigt oroväckande vis. TT : TT: Hur länge ska man vänta innan man stimulerar ekonomin? Till tio procents arbetslöshet? Det är nu en arbetslöshet som ni ..."

20 bloggar länkade till inlägget för mer än en månad sedan:

Etnicitet, nationalitet och identitet

PUBLICERAT: 2012-06-06, kl: 22:56
"Idag är det Sveriges nationaldag. Lägligt nog för ett inlägg om etnicitet och nationalism, inte minst i efterdyningarna av Reinfeldts uttalande om ” etniska svenskar ” och allt det rabalder som sen följde, med den ena anklagelsen värre än den andra ."

Vadå kallt? JAG fryser ju inte!

PUBLICERAT: 2012-05-16, kl: 10:45
"På Google har de i alla fall inte hört talas om uttrycket "etnisk svensk" 2006 Den samlade arbetslösheten är 4,5 procent. För svenskfödda är den 3,3 procent, för utrikesfödda 11,2 procent. Oppositionen (blå)  kallar det massarbetslöshet . 2012 Den ..."

Arbetslinjen som kom av sig!

PUBLICERAT: 2012-05-15, kl: 14:23
"Att Reinfeldt inte insett problematiken bakom den massarbetslöshet som Sverige har blir mer och mer uppenbart. Det är även uppenbart att regeringströttheten gör att Reinfeldt har svårt att vara taktisk och polerad när hans politiska lösningar på ..."

Fredriks Gyllene Formel

PUBLICERAT: 2012-05-15, kl: 13:17
"Ibland blir det nästan komiskt när regeringens företrädare försöker bortförklara konsekvenserna av sin egen politik. Tidigare i år förklarade statsministerns pressekreterare Sebastian Carlsson i radioprogrammet Kaliber att klyftorna egentligen inte alls ..."

Regeringens agenda avslöjad?

PUBLICERAT: 2012-05-15, kl: 11:56
"I en intervju med TT kastade statsminister Fredrik Reinfeldt ljus över det tribblande med siffror och trixande med statistiken Anders Borg och han själv sysslat med. Det är vita medelålders män de hela tiden syftat på då de hävdat att arbetslösheten ..."

När de politiska hemvisterna slutar spela sina roller

PUBLICERAT: 2012-05-15, kl: 11:38
"Å ena sidan så är den annars så osynlige Freddes uttalande om etniska svenskar mitt i livet inte särskilt intressant. Det är på det stora hela en helt naturlig förlängning av det demografitänkande som genomsyrar varje organisation vars syfte är att ..."

#mittilivet Reinfeldt blev just logisk

PUBLICERAT: 2012-05-15, kl: 10:56
"Jag har ibland haft svårt att se logiken i Reinfeldts tänkande. Det här med arbetslösheten till exempel. Om 6% är massarbetslöshet, måste 8% vara det också. Igår kom svaret. TT: Hur länge ska man vänta innan man stimulerar ekonomin? Till tio procents ..."

Är det en groda, eller vad?

PUBLICERAT: 2012-05-15, kl: 10:40
"Stadsminister Fredrik har i en intervju med Tidningarnas Telegrambyrå rört upp en storm på internet och i medievärlden. Inte undra på. TT: Hur länge ska man vänta innan man stimulerar ekonomin? Till tio procents arbetslöshet? Det är nu en arbetslöshet ..."

Ett absurt politiskt uttalande.

PUBLICERAT: 2012-05-15, kl: 10:09
"Dagens (eller gårdagens kanske) mest absurda uttalande måste ju vara detta av Fredrik Reinfeldt. På frågan om den höga arbetslösheten som innan Alliansen kommit till makten kallades ”massarbetslöshet” så svarade han såhär : Det är inte korrekt att ..."

Lagen mot åldersdiskriminering ska skärpas – jag hånskrattar: den fungerar ju inte ens nu

PUBLICERAT: 2012-05-15, kl: 09:40
"Skärpt lag mot åldersdiskriminering, rapporterar Aftonbladet . Regeringen vill förbjuda åldersdiskriminering på alla områden i samhället. I dag gäller förbudet mot åldersdiskriminering endast arbetslivs- och utbildningsområdet. Visst är det vackert ..."