De mest diskuterade blogginläggen just nu

Misslyckad krogmoms

PUBLICERAT: 2012-06-15, kl: 07:44
"Sänkningen av krogmomsen skulle ge fler nya jobb i krogbranschen. Logiken kan beskrivas så här Staten sänker momsen Krögarna får lägre kostnader Krögarna sänker priserna i motsvarande grad Omsättningen ökar Krogarna anställer fler Enkel kedja."

3 bloggar länkade till inlägget för mer än tre dagar sedan:

Billigare hamburgare – dyrare pizza

PUBLICERAT: 2012-06-15, kl: 18:09
"Konjunkturinstitutet (KI) har i en första rapport utvärderat effekterna av den sänkta restaurangmomsen på priserna. Det verkar som om priserna framför allt har sänkts på snabbmat. För det får vi väl tacka två av de större hamburgerkedjorna i riket som ..."

Moderaterna misslyckades med momsen

PUBLICERAT: 2012-06-15, kl: 11:15
"MOMSIGT . Den sänkta restaurangmomsen skulle leda till fler jobb i braschen. Teorin:, som presenteras i simpla termer av Röda Berget , fungerar som så: Sänkt moms –> sänkt kostnad för krögare –> sänkt pris motsvarande sänkt moms –> ökad efterfrågan –> ..."

Maktbalansen på jobbet ur led - dags att tala om det goda arbetet

PUBLICERAT: 2012-06-15, kl: 10:06
"(illustration: Robert Nyberg) Det är något som jag har funderat ett tag över, sedan det har framkommit att den svenska arbetsmarknaden under en serie av år blivit allt tuffare. Jag läste igår kväll en rapport som LO hade presenterat tidigare under dagen ..."