De mest diskuterade blogginläggen just nu

Socialdemokratin är ett antikapitalistiskt parti

PUBLICERAT: 2012-11-11, kl: 11:13
"En modern, tekniskt avancerad produktion bygger med nödvändighet på stora insatser av kapital. För att resurser till sådana kapitalsatsningar ska uppstå, måste produktionen ge en viss avkastning, det vill säga vinst. I en mycket snäv ekonomisk ..."

5 bloggar länkade till inlägget för mer än tre dagar sedan:

Den demokratiska vägen

PUBLICERAT: 2012-11-11, kl: 16:53
"Socialdemokraterna är mitt uppe i en intensiv intern idépolitisk debatt. Partiet har skickat ut ett förslag till partipolitiskt program som nu ska behandlas av medlemmar och andra intressanta. Nya synpunkter ska skickas in. Det är ett program som ..."

Socialdemokratisk socialpolitik, grundad på en varm och positiv människosyn...

PUBLICERAT: 2012-11-11, kl: 14:32
"Det är dags att åter ta upp socialdemokraternas programkommissions förslag till ett nytt partiprogram och det som jag särskilt kommer att lyfta i detta inlägg handlar om den mycket viktiga socialpolitiken - ett sakpolitiskt område som ligger mig varmt ..."

Partiprogrammet: Arbete och frihet, röriga tankar en farsdag...

PUBLICERAT: 2012-11-11, kl: 14:31
"I gårdagens postning så skrev jag om partiprogramsförslaget och att jag inte kände en spänning, kick när jag läste det. Men idag när jag läser DN och vad Bo Rothstein skriver får jag en kick. Det är just den ansatsen som jag skulle vilja se i ..."

Antikapitalism och socialliberalism

PUBLICERAT: 2012-11-11, kl: 12:50
"Jag fortsätter min resa genom remissen som skall bli, förhoppningsvis i stora delar i alla fall, socialdemokraternas partiprogram. Ämnet för dagen är ordet antikapitalism. Jag tycker att du, om du inte orkar läsa de avsnitten själv i remissen, skall ..."

"I krisen prövas staten"

PUBLICERAT: 2012-11-11, kl: 12:11
""I nöden prövas vännen". Detta berömda talesätt kan skrivas om till "I krisen prövas staten". Förra gången det var kris i Sverige, för tre-fyra år sedan, ökade arbetslösheten till nivåer som vi historiskt bara sett före andra världskriget och under ..."

Lite tankar om programkommissionens förslag till nytt (S) partiprogram...

PUBLICERAT: 2012-11-10, kl: 16:49
"(Socialdemokraterna står för värderingar och politik som folket gillar, men räcker det...?) Det är lördagseftermiddag och jag har under dagen lagt ned tid på att läsa socialdemokraternas programkommissions förslag till nytt partiprogram, som för ..."