De mest diskuterade blogginläggen just nu

Sverigedemokraternas rasism i orubbat bo.

PUBLICERAT: 2012-11-22, kl: 16:57
"// ]]> Turerna runt Sverigedemokraterna befäster ett parti vars ideologi baseras på ett ”Vi och dom”, ett rasistiskt parti. Nu ersätts Kent Ekeroth som filmade och hejade på när Erik Almqvist spottade ur sig rasistiska okvädningsord och sedan beväpnade ..."

6 bloggar länkade till inlägget för mer än tre dagar sedan:

Fascismdebatten i en nestors sinne

PUBLICERAT: 2014-12-12, kl: 06:47
"I Aftonbladet 9/12 skrev Åsa Linderborg ”Jo, SD är nyfascister. Sju exempel visar att Stefan Löfven och Magdalena Andersson har rätt.” Mot detta har Sven Hofman kritiska kommentarer, vilket framgår av blogginlägg igår. I Aftonbladet idag vidhåller Åsa ..."

Aftonbladets sju punkter om fascism – Linderborg mot Hofman

PUBLICERAT: 2014-12-11, kl: 07:20
"I Aftonbladet 9/12 skrev Åsa Linderborg ”Jo, SD är nyfascister. Sju exempel visar att Stefan Löfven och Magdalena Andersson har rätt.” Hon skriver ” När Magdalena Andersson och Stefan Löfven kallar SD för ”nyfascister” tar Socialdemokraterna en rejäl ..."

Den förunderliga fascismdiskussionen (del 2)

PUBLICERAT: 2014-12-09, kl: 16:33
"För 3 dagar sedan kommenterade vi den aktuella debatten om SD är ett nyfascistiskt parti genom ett gästblogginlägg ”Är SD ett nyfascistiskt parti” av pseudonymen Sven Hofman, skriven i våras och med fokus på Henrik Arnstads kända bok ”Älskade fascism” ."

Är SD ett nyfascistiskt parti?

PUBLICERAT: 2014-12-06, kl: 18:13
"På DN Debatt skriver idag statsminister Löfvén att Sverigedemokraterna (SD) är ett nyfascistiskt parti , vilket även finansminister Andersson sa igår. Vid radiointervju idag uttryckte vice statsminister Romson viss förståelse för detta, men instämde ..."

Pensioner på villovägar – orsaker och lösningar

PUBLICERAT: 2014-08-19, kl: 09:36
"Jag har glädjen att få publicera ett gästblogginlägg av Jan Hagberg , som i hela sitt vuxenliv haft siffror i någon mening som sitt arbetsområde. Han har haft tre längre anställningar: först på KTH som matematiklärare, därefter som statistiker på SCB ..."

EU-valets verkliga resultat!?

PUBLICERAT: 2014-05-28, kl: 07:40
"Jag har glädjen att få publicera ett gästblogginlägg av Jan Hagberg , som i hela sitt vuxenliv haft siffror i någon mening som sitt arbetsområde. (Detta förvånar inte då man läser det mycket tänkvärda inlägget). Han har haft tre längre anställningar: ..."

Om franska valet och Front National

PUBLICERAT: 2014-05-27, kl: 07:00
"Jag har fått förmånen att återge detta inlägg av Jan Myrdal. Hans senaste bok ”Jan Myrdal på tvärs” är annonserad på bloggsidan. Jan Myrdals artikel. ”Med 25% av rösterna blev i EU-valet Front National det största partiet i Frankrike. Samtidigt ..."

EU-valet: Franska Front National nitar Nej – etc.

PUBLICERAT: 2014-05-26, kl: 09:55
"EU-valet gav mer överraskande resultat i Sverige än i t.ex. Frankrike och Storbritannien. I Sverige kan kanske resultat i en positiv tolkning ses som en framgång för vänstern – i traditionellt språkbruk – och för miljöfrågorna. (Det finns olika ..."

Valet i Frankrike – stort bakslag för neoliberalismen och liten framgång för Front National

PUBLICERAT: 2014-04-12, kl: 07:46
"Detta inlägg emanerar från en i mitt tycke bra bedömning i Counterpunch av Philippe Marlière, som är professor i franska och europeiska politik vid University College London i Storbritannien. ”Valet i Frankrike var i slutändan en tydlig men ändå ..."

Stora framgångar för Front National – men inte i Brignoles!

PUBLICERAT: 2014-03-31, kl: 14:07
"Franska kommunvalet igår visade att regerande Socialistpartiet, PS, är valets stora förlorare. Man har brutit sina vallöften och i stort sett fortsatt med Sarkozys alltmera impopulära politik. Konservativa oppositionspartiet UMP utropar sig till segrare ..."