De mest diskuterade blogginläggen just nu

Alliansen & Mp accepterar jobbtraficking

PUBLICERAT: 2013-01-24, kl: 09:20
"Daniel Swedins artikel i dagens AB är en bra beskrivning av konsekvenserna av den politik för jobbtraficking Alliansen och Miljöpartiet för. Dessa fem partier har med vett och vilje skapat ett regelsystem som tillåter att: En arbetsgivare skriver ett ..."

4 bloggar länkade till inlägget för mer än tre dagar sedan:

Världens bästa frizon för oseriösa arbetsgivare

PUBLICERAT: 2013-01-28, kl: 10:17
"Slavarbete pågår i Sverige Sedan 2008 har Sverige en av världens mest liberala system för arbetskraftsinvandring. Idag krävs endast att en arbetsgivare på en blankett till Migrationsverket kan visa att det arbete man erbjuder uppfyller grundläggande ..."

Vad göra för att förhindra jobtrafficking?

PUBLICERAT: 2013-01-25, kl: 09:56
"Alliansen & Mp accepterar jobbtraficking « Röda Berget . Helt rätt tänkt av Röda berget, lagstiftningen måste ändras, vi kan ha arbetskraftinvandring men vi kan inte ha arbetsgivare som den som kom fram i UG. Är själv (mp) och kan definitivt inte ..."

Fredrik Reinfeldt är helt ute i jobbfrågan

PUBLICERAT: 2013-01-24, kl: 21:59
"I går presenterades en prognos över bristyrken i inom en mycket kort framtid. Samtidigt med detta visar det sig att arbetsgivare fortsätter att leta med ljus och lykta efter nya medarbetare men kan inte finna dessa då människor inte har rätt utbildning."

Dagens notis - full sysselsättning till vilket pri(s) som helst...?

PUBLICERAT: 2013-01-24, kl: 10:29
"(jobb och utbildning är A och O, men...) ...det gäller att när det är dags för prioritering politiskt att man tänker noga igenom vad det innebär att driva på för full sysselsättning när detsamma står i konflikt med t ex miljö och klimatfrågorna. Det är ..."