De mest diskuterade blogginläggen just nu

Dags att visa digitalt civilkurage

PUBLICERAT: 2013-02-05, kl: 22:18
"Med jämna mellanrum blossar den upp, diskussionen om näthatet . Dock verkar den återkomma tätare nu, med ett högre tonläge. Det är bra och viktigt. På tapeten just nu är förstås morgondagens avsnitt av Uppdrag granskning som handlar om de hot som riktas ..."

8 bloggar länkade till inlägget för mer än tre dagar sedan:

BEFRIAD ZON: Maktstrukturer 2.0

PUBLICERAT: 2013-02-07, kl: 23:49
"Näthatsdiskussionen är stark, berörande och levande nu. Och så oerhört viktig. Medvetenheten finns nu och igår ikväll slog verkligheten en ännu större bredare allmänhet i ansiktet under kvällens Uppdrag Granskning . Så vad gör vi. Vilka är lösningarna?"

Hur mycket av H&M:s ignorans på Facebook genomsyrar företaget i övrigt? #blogg100

PUBLICERAT: 2013-02-07, kl: 20:52
"Nätkärlek och näthat är en av de absolut största samtalsämnena just nu. När till och med statsministern uttalar sig i en fråga likt denna så är det ett tecken på att något kanske kan hända. Frågan är om i kommer att se tillbaka på februari 2013 som ..."

Roadrage S01E06: Hennes & Mauritz i skottlinjen (Extrainslag)

PUBLICERAT: 2013-02-07, kl: 17:55
"Det är ytterst ovanligt att Roadrage används i detta syfte och dessutom släpps mitt i veckan, men det kändes idag nödvändigt för ventilerings skull. Jag misstänker å det starkaste, att gårdagens granskning och konsekvenser av detta program inte riktigt ..."

det här kan du göra som motvikt till hatet

PUBLICERAT: 2013-02-06, kl: 21:04
"Såg du Uppdrag granskning ikväll (onsdag)? Förfasades du över innehållet, över hoten och hatet som många kvinnor utsätts för på internet? Vad gjorde du sen? Vad tänkte du göra imorgon? Tänkte du göra något överhuvudtaget åt detta? Missförstå mig inte."

Extrema ynkryggar

PUBLICERAT: 2013-02-06, kl: 16:32
"Kvinnohatet på nätet. Ja, vad säger man? Det mesta är förstås redan sagt och skrivet, men med tanke på kvällens Uppdrag granskning och den video som cirkulerat i sociala medier sedan igår skulle det kännas fel att inte skriva några ord. Jag vet att jag ..."

Digitalt civilkurage

PUBLICERAT: 2013-02-06, kl: 16:32
"Kvinnohatet på nätet. Ja, vad säger man? Det mesta är förstås redan sagt och skrivet, men med tanke på kvällens Uppdrag granskning och den video som cirkulerat i sociala medier sedan igår skulle det kännas fel att inte skriva några ord. Jag vet att jag ..."

Näthat – ett ord som bara skymmer sikten

PUBLICERAT: 2013-02-06, kl: 14:31
"Jag är orolig. Hat och hot mot kvinnor är så klart fullständigt oacceptabelt. Jag blir precis lika ledsen och upprörd som alla andra när jag hör hur hatet mot kvinnor låter 2013 . Men jag menar att allt hat är ett problem. Och det är helt underordnat i ..."

BEFRIAD ZON: Hur hade H&M agerat om det skett hot i en butik?

PUBLICERAT: 2013-02-06, kl: 14:18
"Inför kvällens Uppdrag Granskning om hatet mot kvinnor som sprids på nätet publicerar redaktionen ett omdiskuterat exempel från när H&M låtit kränkande hotfulla inlägg ligga kvar på Facebook.  De är riktade mot 21-åriga Julia efter en kritisk fråga mot ..."

Ska samlevnadens träsk vara utgångspunkt?

PUBLICERAT: 2013-02-06, kl: 09:02
"Noterar med glädje att Norrtelje Tidnings debattsida lagt märke till att jag på min blogg Farmor Gun i Norrtälje gör vad jag kan för att stödja Piratpartiets ordförande Anna Troberg när hon markerar att ett sexistiskt beteende inte hör hemma i vårt ..."

Kvinnor skulle aldrig utsätta män för det män utsätter kvinnor för

PUBLICERAT: 2013-02-05, kl: 19:18
"Jag är genuint intresserad av vad det är som får män, vars kön regerar på jorden sen årtusenden, att behandla kvinnor så våldsamt som de gör. Med ord, med våld, med hot, med kränkningar. En kvinna skulle aldrig göra så mot honom – om hon inte blev ..."