De mest diskuterade nyheterna just nu

17 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Skammen som går på torra land - sjuka sjukförsäkringen alltjämt en ska(m)fläck...

PUBLICERAT: 2012-03-06, kl: 10:18
"Jag ska faktiskt återigen ta upp den sjuka sjukförsäkringen, som trots socialförsäkringsminister Ulf Kristerssons (m) piruetter och pudlar, fortsätter att vara en skamfläck för ett land som definitivt borde kunna ha en sjukförsäkring värdig namnet. I ..."

Är sjukreglerna inte hårda nog?

PUBLICERAT: 2012-03-05, kl: 12:24
"I gårdagens Agenda mötte vi utförsäkrade och svårt muskelsjuke Per Sköld som FK nu uppmanar att hitta ett jobb där han kan ligga ned. I Agendastudion sade sig Ulf Kristersson vara “stolt” över de nya reglerna. Han tycktes heller inte ha några ..."

Är sjukreglerna inte hårda nog?

PUBLICERAT: 2012-03-05, kl: 12:24
"I gårdagens Agenda mötte vi utförsäkrade och svårt muskelsjuke Per Sköld som FK nu uppmanar att hitta ett jobb där han kan ligga ned. I Agendastudion sade sig Ulf Kristersson vara “stolt” över de nya reglerna. Han tycktes heller inte ha några ..."

Sjuka sjukförsäkringen - se så, så länge som du kan ligga, kan du också arbeta...

PUBLICERAT: 2012-03-05, kl: 09:29
"Det har nu gått några dagar sedan socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (m) kröp till korset med en klassisk pudel på Dagens Nyheters debattsida. Ja nu minsann skulle han ändra på sjuka sjukförsäkringen i enlighet med de riksdagsbeslut som finns och ..."

Agera istället för att reagera

PUBLICERAT: 2012-03-05, kl: 07:12
"Det nyliga utspel som den borgerliga alliansen med Ulf Kristersson (M) i spetsen gjorde kring sjukförsäkringslagarna är visserligen bra att de börjar tänka etiskt och med sunt förnuft. Men att det ska ta ett år att gå tillbaka till den gamla reglerna ..."

En pappersseger.

PUBLICERAT: 2012-03-02, kl: 10:41
"En seger har vunnits av oppositionenpå de sjukförsäkrades bekostnad .. det är så jag ser på den lillaformuleringsändringen som blev följden av att " Oppositionen ilsknade till ", " Kristersson fick lära sig den hårda vägen ", " Regeringen backar om ..."

Sjuka sjukförsäkringen är vare sig frisk eller human ännu....

PUBLICERAT: 2012-03-02, kl: 09:53
"(illustration: Jan Berglin) Det var en till en början en glädjens dag igår, när socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (m) gjorde helt om och gav med sig vad gäller att återställa den sjuka sjukförsäkringen till det läge som rådde innan den gick från ..."

Regeringens reträtt får liten betydelse

PUBLICERAT: 2012-03-01, kl: 21:34
"I morse spreds nyheten att den borgerliga regeringen backar i frågan kring sjukförsäkringen. Sommaren 2011 fick Riksdagens ledamöter besöka kammaren för att rösta om de röd-gröna partiernas initiativ i Socialförsäkringsutskottet. Man hade där fått ..."

Att åka ambulans till arbetsförmedlingen

PUBLICERAT: 2012-03-01, kl: 20:29
"Att åka ambulans till arbetsförmedlingen För ett år sedan manipulerade jag ovanstående bild för att använda i en bloggpost, då tyckte jag att den var på gränsen till vad man kunde göra utan att tappa verklighetsförankring. Nu i dag är verkligheten sådan ..."

Ett steg i rätt riktning.

PUBLICERAT: 2012-03-01, kl: 19:44
"Det är först nu när moderaternas och alliansens siffror i väljaropinionen börjar darra som Ulf Kristersson hörsammar riksdagsbeslutet från i somras . Det handlar om förändringar i den sjukförsäkring som alliansen genomförde mot tunga remissinstansers ..."