De mest diskuterade nyheterna just nu

23 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Dagens lästips om en ökad ohälsa och en tillsynes obeky(m)rad regering...

PUBLICERAT: 2012-04-09, kl: 14:25
"(illustration: Robert Nyberg) Det är dags för dagens lästips och det blir ett lästips som tar upp frågan om att det nu blir allt fler som råkar ut för försämrad hälsa, vilket därmed gör att den sjuka sjukförsäkringen får en inströmning som vi inte har ..."

Ett arbetsliv som går att leva med?

PUBLICERAT: 2012-04-08, kl: 17:30
"Vi svenskar har den dåliga smaken att bli sjuka fastän vår regering har lärt oss att sjukdom är ett brott mot arbetslinjen. Nu ökar sjuktalen markant igen, rapporterar DN . Främst ökar den psykiska ohälsan och långtidssjukskrivningarna (då många ..."

Högre sjuktal och många "återvändare"

PUBLICERAT: 2012-04-08, kl: 10:28
"Nästa vecka uppmärksammas våra trygghetsförsäkringar av LO-kampanjen Mitt Sverige . Som på "beställning" skriver medier denna påskdag om utvecklingen i landet när det gäller ohälsan. Bakgrunden att bära med sig är ju att i den så kallade "arbetslinje" ..."

Den nya tidens Robin Hood?

PUBLICERAT: 2012-04-06, kl: 10:09
"Robin Hood gjorde sig känd för att ta från de rika och ge till de fattiga. Den moderatledda regeringen har snarare gjort sig känd för att göra precis tvärtom. En 2000-talets Robin Hood, som blivit riskkapitalist och tar pengar från de halta och lytta i ..."

Om en fråga rörande konsekvenserna av den sjuka sjukförsäkringen...

PUBLICERAT: 2012-03-30, kl: 15:55
"(illustration: Robert Nyberg) Jag satt igår kväll på kommunfullmäktiges sammanträde i Ronneby , något som jag gör lite då och då för det ger inspiration till att skriva blogginlägg så ock denna gång något som jag kommer till. Men först en liten ..."

Trenden har vänt - sjukskrivningarna ökar igen

PUBLICERAT: 2012-03-30, kl: 14:26
"TRENDBROTT . Sjukskrivningarna ökar igen. Det är nog inget regeringen vill kännas vid. Regeringen har genomfört enorma nedskärningar i sjukförsäkringen med den något naiva tanken att det gör folk mer benägna att hålla sig friska. Men trots regeringens ..."

Osmaklig (M)ediedramaturgi – det Gråtande Barnet

PUBLICERAT: 2012-03-30, kl: 02:29
"Så Tolgfors gör en Littorin och avgår. Osmakligt av Schlingmann att mediedramaturgiskt råda M-ministrar till att på löpande band hårdexploaterat utnyttja sina barn som krockkuddar i jobbet för att skydda det (E)Undergångsmärkta triumviratet Bildt, Borg ..."

Fler och längre sjukskrivningsperioder

PUBLICERAT: 2012-03-29, kl: 23:20
"Enligt siffror från Försäkringskassan verkar sjukskrivningarna öka igen. Det handlar både om fler personer och om att sjukperioderna blir längre. Antalet sjukfall ökade med 14 % 2011 jämfört med året innan. De mesta av ökningen förklaras med att ..."

Fler och längre sjukskrivningsperioder

PUBLICERAT: 2012-03-29, kl: 23:20
"Enligt siffror från Försäkringskassan verkar sjukskrivningarna öka igen. Det handlar både om fler personer och om att sjukperioderna blir längre. Antalet sjukfall ökade med 14 % 2011 jämfört med året innan. De mesta av ökningen förklaras med att ..."

Alliansens Shangri-La krackelerar

PUBLICERAT: 2012-03-29, kl: 19:32
"Jag känner mig tvungen att lätta på min säkerhetsventil. Så här följer några exempel på de som fått mitt blodtryck att stiga senaste tiden (tá t lugnt, jag äter blodtryckssänkande :-) Privatisering och upphandling till varje pris… Privatisering, ..."