De mest diskuterade nyheterna just nu

11 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Rätt till heltid

PUBLICERAT: 2012-12-18, kl: 21:34
"Norske Alf Prøysen skrev sången "I bakvendtland" och jag tänkte på den när jag under kommunfullmäktigesammanträdet i går kväll fick höra på debatten om Kristdemokraternas viktiga motion "Rätt till heltid" . Det vi fick bevittna där var otroligt bakvänt ..."

Rätt till heltid: Bra, dåligt och redan infört, enligt M

PUBLICERAT: 2012-06-19, kl: 08:32
"MÅNGA BUD . Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) och partisekreterare Kent Persson (M) skriver idag en debattartikel om att anställda i kommuner och landsting ska ha rätt till heltid. De menar : Så sent som i oktober sade Håkan Juholt att den ..."

Engström tror att det finns lag om rätt till heltid

PUBLICERAT: 2012-06-18, kl: 11:00
"NOTIS . [Uppdaterad] Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) visar i debatten om rätt till heltid att hon har dålig koll på arbetsmarknadslagstiftningen: Det finns en paragraf [i Lagen om Anställningsskydd] som säger att man inte får anställa massa ..."

Glöm inte individen

PUBLICERAT: 2012-06-18, kl: 10:30
"Socialdemokraterna slår på den stora trumman och lovar att alla ska ha rätt till heltidsjobb . Det är en bra tanke men jag känner igen den från både tidigare debatter om arbetstid men även den pågående. Frågan om hur länge och hur mycket man behöver ..."

Det ska bli fler heltider!

PUBLICERAT: 2012-06-17, kl: 16:35
"Carin Jämtin och Lars Dahlberg (Socialdemokraterna) lovar i ett inlägg i SvD att man verkligen ska börja verka för heltider inom offentlig sektor. De säger … Ansvaret för hur arbetsvillkoren i kommuner och landsting ser ut ligger ytterst hos de ..."

Toppstyrt med dålig karma?

PUBLICERAT: 2012-06-17, kl: 07:47
"Alla anställda ska erbjudas heltidsjobb och varje ny tjänst ska vara en heltid. Ingen ska vara visstidsanställd längre tid än två år och arbetsmiljön ska bli bättre genom enkäter som följs upp. Löftena ges till de offentligt anställda i kommuner, ..."

Jakten på paradfrågan

PUBLICERAT: 2012-06-16, kl: 23:16
"Jag läste just artikeln För Egyptens demokrater är valet en mardröm av generalsekreteraren för SILC , Martin Ängeby, på SvD Brännpunkt och hann inte mer än läsa ingressen innan jag brast ut i skratt. Inte för att händelserna i Egypten är något att ..."

Två välkomna S-förslag

PUBLICERAT: 2012-06-16, kl: 19:30
"Jag har haft det lite svårt med den politiska motivationen på sistone. Det Stefan Löfven har sagt har legat ganska nära mina åsikter. Förvisso har uttalandena varit vaga men har välvilligt kunnat tolkas som att han förstått och stött grunderna för en ..."

Rätt till heltid bra sakpolitiskt förslag, men (s)kynda långsamt...

PUBLICERAT: 2012-06-16, kl: 15:31
"Det är lördagseftermiddag när jag så har läst om att socialdemokraterna vill se för det första en rätt till heltidsarbete för offentligt anställda genomförd. Carin Jämtin och Lars Dahlberg presenterar i mitt tycke intressant förslag eftersom det idag ..."

Feminist. Punkt slut.

PUBLICERAT: 2012-06-16, kl: 11:38
"Stefan Löfven förklarade redan i sitt första tal som partiledare att han är feminist. Punkt slut. I dagens nyhetsflöde visar han vad det betyder. Stefan Löfven föreslår lagstiftning om kvotering till bolagsstyrelser ( SvD ). På debattsidan lovar Carin ..."