De mest diskuterade nyheterna just nu

18 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Klimatet: Fiaskot i Doha

PUBLICERAT: 2012-12-08, kl: 19:35
"De FN-ledda klimatförhandlingarna i Doha , Qatar , slutade i en katastrof – för klimatet och därmed i första hand för de fattigaste länderna. Det togs varken beslut om tillräckliga utsläppsminskningar eller tillräcklig klimatfinansiering. De tillresta ..."

Klimatet: De tjänar på förstörelsen

PUBLICERAT: 2012-12-08, kl: 11:20
"...struntar fullständigt i samhällets framtid Klimatflyktingar i Bangladesh demonstrerar Avgörande närmar sig i klimatsamtalen , sägs det. Klimatpaket klart i Doha , läser jag nu. Men förhandlingarna fortsätter under lördagen. Till vilken nytta kan man ..."

Vilka är dessa forskare?

PUBLICERAT: 2012-11-26, kl: 16:56
"Tecknat av Sidney Harris . Man hör och läser hur "forskarna" har kommit med rapporter, man ser hela tiden hur det refereras till "forskningen". Men vilka är forskarna som ska ha gjort allt detta? Nu senast är det Vänsterpartiet som hänvisar till ..."

Slussen, Gamla stan och – Havet!

PUBLICERAT: 2012-11-23, kl: 10:27
"Den senaste veckan har präglats av en nyhet som säger att nya beräkningar av temperaturhöjningen ger vid handen att det ska bli fyra grader varmare (4°) i Sverige än vad det är idag. Parallellt med det så har Stockholms politiker beslutat att man ska ..."

Det här med miljöfrågor är väldigt på tapeten just nu känns det...

PUBLICERAT: 2012-11-20, kl: 23:36
"Det här med miljöfrågor är väldigt på tapeten just nu känns det som. Kanske inte minst för att Handelshögskolan här i Göteborg har en hållbarhetsprofil och jobbar för både den ena och den andra ISO-certifieringen. För mig som aldrig direkt har varit ..."

Klimatrapport: Tredje klotet från solen

PUBLICERAT: 2012-11-20, kl: 20:11
"...det enda vi har Delar av jorden kan bli obeboeliga . Världsbankens rapport pekar på risken för katastrofala klimat-förändringar redan om 50 år. Enligt studien kan Jordens medeltemperatur öka med fyra grader. När jorden blivit 4 grader varmare : ..."

Fyra grader till Ragnarök

PUBLICERAT: 2012-11-20, kl: 14:19
"Världsbanken ger sig in i klimatfrågan med en skrämmande rapport om 4° temperaturökning under detta sekel. Det har de inget solitt vetenskapligt stöd för, så de resonerar vagt om hur hemskt det vore om det skulle ske. Och svensk press jönsar med. Inte ..."

Fyra grader till Ragnarök

PUBLICERAT: 2012-11-20, kl: 14:19
"Världsbanken ger sig in i klimatfrågan med en skrämmande rapport om 4° temperaturökning under detta sekel. Det har de inget solitt vetenskapligt stöd för, så de resonerar vagt om hur hemskt det vore om det skulle ske. Och svensk press jönsar med. Inte ..."

Chockas styret i landstinget till att agera?

PUBLICERAT: 2012-11-20, kl: 14:12
"Igår släppte världsbanken en rapport – Turn Down the Heat – där riskerna med dagens utsläppsnivåer av koldioxid och andra växthusgaser beskrivs med skrämmande klarhet.Chefen för världsbanken, Yong Kim säger i förordet: It is my hope hat this report ..."

Temperaturhöjning dåligt?

PUBLICERAT: 2012-11-20, kl: 13:53
"Att det blir varmare är tydligen nu ett hot mot mänskligheten enligt forskare och specialister. För mig får klimatförändringarna gärna fortsätta och ge stora delar av världen några grader varmare väder. 4 grader handlar det om och det ska tydligen ..."