De mest diskuterade nyheterna just nu

13 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Ondskan är inte alltid medveten utan ses ibland som godhet i en ideologi.

PUBLICERAT: 2012-12-20, kl: 06:14
"Vi tror att nazismen är en ideologi där människor tvingades till onda handlingar. Men så var det inte, utan man trodde att man gjorde något gott för sitt land och folk, även då det innebar koncentrationslägrens uppbyggnad. Citat: Hur kunde nazisterna få ..."

Curry och Webster: IPCCs konsensus är konstruerad och inger inte deras slutsatser någon intellektuell substans.

PUBLICERAT: 2012-12-14, kl: 01:00
"Påståendet i rubriken är en kontroversiell slutsats i en ny artikel som analyserar de problem som IPCCs strävan efter vetenskaplig konsensus om viktiga klimatvetenskapliga frågor medför. Här följer mina intryck från artikeln. Artikeln: J. A. Curry and ..."

Ondska på grund av Blind tro snarare än på grund av Blind lydnad

PUBLICERAT: 2012-11-28, kl: 04:10
"Med anledning av Roland Johanssons (TT) artikel i DN ” Ondskan är inte banal ”, som framhåller, att det snarare är blind tro än blind lydnad som alstrar ondska, återpublicerar jag en bloggpost från juni 2012, Tyskland (och dess ”långivare”) drar in ..."

”Lyckad nedfrysning av herr Moro”

PUBLICERAT: 2012-11-27, kl: 20:20
"Rubriken är titeln på en av mina favoritböcker, ”Lyckad nedfrysning av herr Moro” borde vara en huvudbok för alla Sveriges skolbarn, den är en otrolig källa för dem som vill reflektera över, bygga och utveckla sin värdegrund och vad är viktigare än det?"

Den politiskt korrekta ondskan �r tidl�s

INDEXERAT: 2012-11-27, kl: 19:48
"Det var inte blind lydnad som fick nazisterna att beg� sina �vergrepp visar en ny studie som har utf�rts av psykologerna Alexander Haslam och Stephen Reicher vid University of Queensland i Australien respektive University of St Andrews i Storbritannien ..."

Ett pris vi känner igen.

PUBLICERAT: 2012-11-27, kl: 17:37
"Hur kunde nazisterna få så många människor att begå ondskefulla handlingar? På grund av vår fallenhet för blind lydnad, brukar det heta. Men detta är fel, enligt en ny studie. Vi plågar andra för att vi tror på det vi gör. Så sammanfattar DN en studie ..."

Evil / Ondska

PUBLICERAT: 2012-11-27, kl: 04:51
"Ondskan ikläder sig altruismen/Evil in the guise of altruism FOR ENGLISH SCROLL DOWN DN s kriver att en undersökning av Alexander Haslam och Stephen Reicher visar att ondskan inte är banal. Gamla teser kastas på soptippen och nya förklaringar omfamnas."

Jag lydde bara order är ingen ursäkt

PUBLICERAT: 2012-11-26, kl: 20:57
"Vem tar ansvaret för våra handlingar är en evig fråga. Det kan handla om små saker som sopor du kastar på gatan eller små vita lögner vi försöker rädda oss med. Eller de stora handlingarna som får konsekvenser för andra eller vårt eget liv. Att ha en ..."

Ondskan är inte banal

PUBLICERAT: 2012-11-26, kl: 20:41
""Hur kunde nazisterna få så många människor att begå ondskefulla handlingar? På grund av vår fallenhet för blind lydnad, brukar det heta. Men detta är fel, enligt en ny studie. Vi plågar andra för att vi tror på det vi gör." Jag läste en otäck artikel i ..."

Blind lydnad eller övertygelse?

PUBLICERAT: 2012-11-26, kl: 20:00
"... http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/ondskan-ar-inte-banal Slutsatsen blir att tyranniet kan blomstra, inte därför att människor är hjälplösa och ignoranta. Det blomstrar därför att de aktivt identifierar sig med makthavare som förordar illgärningar. De ..."