De mest diskuterade nyheterna just nu

12 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Ska plånbokens storlek avgöra rätten till läxhjälp?

PUBLICERAT: 2012-12-01, kl: 14:05
"Den 5 december ska riksdagen fatta beslut om utvidgad rätt till läxhjälp. Redan idag är det möjligt att – under benämningen ”barnpassning” – göra Rut-avdrag för läxhjälp till yngre barn i grundskolan. Med alliansregeringens nya förslag sägs det ..."

Jonas Vlachos fel om RUT för läxhjälp

PUBLICERAT: 2012-12-01, kl: 11:35
"Jonas Vlachos hävdar att förslaget om RUT-avdrag för läxhjälp är "dyrt och ojämlikt" jämfört med alternativet att fler offentliganställda lärare anställs för det syftet. Frågan om "ojämlikt" lämnar jag åtminstone för tillfället därhän, utan istället ..."

Högern får det allt svårare att försvara RUT-avdrag för drinkar

PUBLICERAT: 2012-11-30, kl: 16:50
"(...skål ta mig f*n och tack för RUT-avdraget...) Det kan låta hårt, men så verkar högern och dess stödtrupper resonera allt för att försvara det bisarra faktum att RUT-avdraget sväller och sväller till att omfatta mer och mer. Som till exempel det där ..."

Om subvention till privatundervisning

PUBLICERAT: 2012-11-30, kl: 15:27
"Privatundervisning För några dagar sedan skrev Jonas Vlachos (docent i nationalekonomi vid Stockholms universitet och Institutet för näringslivsforskning) en skarpt kritisk artikel om att införa RUT-avdrag för privatundervisning. Han framför flera skäl ..."

Dags för en rut-pudel, Reinfeldt!

PUBLICERAT: 2012-11-30, kl: 15:26
""Äntligen kan vanligt folk köpa avlastning!" Det är M-ledamoten Maria Abrahamssons åsikt i det heta ämnet rutavdrag för läxhjälp -- snart möjligt för elever ända upp i gymnasieskolan. Ett avdrag som i huvudsak används i områden där, inkomsterna är höga ..."

Borgarklassens diskreta charm

PUBLICERAT: 2012-11-30, kl: 13:08
"Jonas Vlachos På Svenska Dagbladets debattsida påpekar denne nationalekonom vid Stockholms Universitet, här , några nackdelar med RUT-avdrag för läxhjälp på gymnasienivå. Undervisningskostnaden i skolan är enligt hans beräkningar 60 kr/elevtimme. Att ..."

Borgarklassens diskreta charm

PUBLICERAT: 2012-11-30, kl: 13:08
"Jonas Vlachos På Svenska Dagbladets debattsida påpekar denne nationalekonom vid Stockholms Universitet, här , några nackdelar med RUT-avdrag för läxhjälp på gymnasienivå. Undervisningskostnaden i skolan är enligt hans beräkningar 60 kr/elevtimme. Att ..."

Borg om i sin ordning att hyra in en bartender och dra för det via RUT-avdraget...

PUBLICERAT: 2012-11-29, kl: 10:00
"(bild med text Alliansfritt Sverige) Jag tänkte först inte skriva så mycket mer i detta inlägg än det som framgår av fotot på Borg med det citat som kommer från hans försvar av att man ska kunna köpa in en bartender på 50-års skivan och sedan dra av för ..."

Lägg ned RUT!

PUBLICERAT: 2012-11-29, kl: 08:37
"Jag tillhörde dem som ifrågasatte RUT-avdraget utifrån ståndpunkten att staten inte ska subventionera vissa branscher. Då gällde det framför allt städning, det som vänstern gillar att kalla "pigjobb". Sedan dess har avdraget vuxit i omfång. Senaste ..."

Pensionärer och sjuka betalar de rikas fester

PUBLICERAT: 2012-11-29, kl: 07:30
"Det är tragiskt hur en Regering öser ut miljarder till företag i RUT och för att bekosta det tar pengar från sjuka, arbetslösa och pensionärer. Nu har media fokuserat lite kring det mygel och fusk som finns i dessa branscher, och vi kan även konstatera ..."