De mest diskuterade nyheterna just nu

8 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Ja till värnpliktsförsvar – Nej till NATO

PUBLICERAT: 2014-04-16, kl: 08:00
"På DN Debatt rapporterades igår under rubriken ”Kraftigt ökat stöd för både Natointräde och värnplikt” att en opinionsundersökning i slutet av 2013 visade att * 29 % var positiva till svenskt medlemskap i NATO medan 34 % är negativa * 17 % var positiva ..."

Seymour Hersh: Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien, med USA:s ”hjälp”.

PUBLICERAT: 2014-04-13, kl: 08:20
"Den kände Pulitzerpristagaren Seymour M. Hersh har nyligen publicerat en lång och internationellt uppmärksammad artikel i London Review of Books med titlen ”The red line and the rat line” med undertiteln ..”on Obama, Erdogan and the Syrian rebels”. Den ..."

Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall på grund av bevis om rebellerna utförde gasattacken i Ghouta.

PUBLICERAT: 2014-04-10, kl: 07:53
"Vi har här då och då skrivit om kemiska vapen i Syrien , senast förra veckan då vi rapporterade att Syriens FN-sändebud Bashar Jafari i ett brev 25 mars till FN:s generalsekreterare och FN:s säkerhetsråd uppger att oppositionsgrupper planerar att använda ..."

Syrien – Rebeller planerar ny gasattack?

PUBLICERAT: 2014-04-05, kl: 07:31
"Vi har här då och då skrivit om kemiska vapen i Syrien. Syrien avvecklar dessa i snabb takt i ett hårt scehma i samarbete med FN och det ska vara klart till sommaren 2014. Massmedia rapporterade förra veckan att Syriens FN-sändebud Bashar Jafari i ett ..."

Vapenskrammel (DN) från aggressiva NATO – medlemsskap ett nästa, logiskt drag för Sverige?

PUBLICERAT: 2014-04-03, kl: 07:40
"Dagens Nyheter skrev igår eftermiddag att ”Medan ryska UD anklagade Nato för kallakrigsretorik proklamerade Natos högste militäre chef en rad åtgärder med stark karaktär av vapenskrammel”. I tisdags uttaladen Natos utrikesministermöte att man avser att ..."

Vad händer i Syrien? – möte idag

PUBLICERAT: 2014-04-02, kl: 08:35
"Rapporterna från Syrien under senare tid handlar mest om flyktingarnas eländiga situation. I dagarna rapporteras att över 150 000 människor dödats i kriget i Syrien. En större andel av hjälpsändningarna kommer nu fram, kanske beroende på att Syriens armé ..."

USA-stödda angreppskriget mot Syrien på väg in i ett avgörande med insatser av Israel etc?

PUBLICERAT: 2014-03-24, kl: 07:34
"Rapporterna från Syrien under senare tid handlar mest om flyktingarnas eländiga situation. Men en större andel av hjälpsändningarna nu kommer fram. Kanske beror detta på att Syriens armé kontrollerar en störe del av Syrien än tidigare efter militära ..."

Libyen – ett 3-årsminne av förstörelsen av ett land av NATO & Sverige

PUBLICERAT: 2014-03-21, kl: 08:38
"På radionyheterna hör man idag av en intervju med en ”Libyenexpert” och biståndsarbetare Robert Williams som besökt landet flera gånger. Han berättar om ett sönderslaget land, där regeringen ropar på hjälp från omvärlden. I södra delen av landet råder ..."

USA trappar upp för krig mot Syrien efter Genèveförhandling.

PUBLICERAT: 2014-02-21, kl: 07:06
"I Geneveförhandlingarna försökte nyligen FN:s förhandlare Brahimi att vara neutral. Han föreslog nyligen FN:s förhandlare Brahimi att en session skulle ägnas åt kriget mot terrorismen i Syrien. Detta var den syriska regeringens förslag och det är mycket ..."

[Anders Romelsjö på jinge.se] Debatt i USA om krig mot Kina

PUBLICERAT: 2014-02-17, kl: 07:17
"”Många tycks se ökade motsättningar och krig mellan krigiska USA och fredliga Kina som något oundvikligt. Vi behandlade detta i blogginlägget 8/12 ”När går Kina om USA – som förberder krig mot kina” och återgav då ett avsnitt från boken ”USA som ..."