De mest diskuterade nyheterna just nu

19 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Tillväxt – från medel för utveckling till politiskt låsning som mål

PUBLICERAT: 2014-11-15, kl: 15:42
"Nu har det gått över en månad sedan den nya regeringen bildades efter valet. Den har inte hunnit med att sätta prägel på samhällsutvecklingen naturligtvis men ändå genomgått en veritabel kölhalning i den liberala pressen. Ledarsidorna hos de liberala ..."

Tillväxt utan innehåll - tankar om tankarna bakom Mp:s valmanifest

PUBLICERAT: 2014-06-06, kl: 10:22
"Miljöpartiet (Mp) antog ett valmanifest på sin kongress med ett innehåll som många upplevt som kontroversiellt eller till och med världsfrånvänt. Det sägs också att det kan försvåra möjligheten att bilda en regering i vilken både Mp och ..."

Mer shopping längre fram

PUBLICERAT: 2013-07-03, kl: 10:03
"Titeln på det här blogginlägget har jag hämtat från en skylt som är uppsatt i gången mellan två delar av Skrapan, shoppinggallerian på Södermalm i Stockholm. Jag inser att mina två blygsamma ärenden - att köpa en bok jag varit nyfiken på att läsa samt ..."

Ekonomiska teorier på utdöende

PUBLICERAT: 2013-05-08, kl: 18:37
"Läser i SvD Näringsliv en intressant artikel (”Afrika reser sig – men inte afrikanerna” av Emmylou Tuvhag, tyvärr ej tillgänglig på nätet förefaller det) som inleds med att beskriva Harvard-professorn och nobelpristagaren Eric Maskin, vid World Economic ..."

World Economic Forum samlas för att lösa hotet mot tillväxten

PUBLICERAT: 2013-01-20, kl: 14:22
"På onsdag börjar den årliga megakonferensen i Davos där organisationen World Economic Forum samlar mer än tusen av världens makthavare. Under några dagar förväntas de tala om och kanske finna lösningar till världsproblemen, eller egentligen ..."

Västvärldens luftslott – ska vi verkligen bygga vidare på det?

PUBLICERAT: 2013-01-11, kl: 14:53
"Andreas Cervenka lyfte, i SvD igår, fram en rapport från konsultföretaget Boston Consulting Group som bär det ödesmättade namnet ”Ending the Era of Ponzi Finance”. Ponzi är bedragaren Charles Ponzi som gav upphov till begreppet och konceptet ..."

Nej, Cervenka är nog ingen tillväxtskeptiker

PUBLICERAT: 2012-12-05, kl: 08:06
"Schibsteds Andreas Cervenka skrev i helgen en krönika om tillväxtrealisterna Anders Wijkman och Johan Rockströms nya bok Bankrupting Nature ( Adlibris 252:- ), där författarna korrekt menar att man bör överge BNP som målsättning för ekonomisk tillväxt."

Vi i femman

PUBLICERAT: 2012-12-03, kl: 17:41
"Naturligtvis är det glädjande när kritiken kommer "inifrån". Och naturligtvis är det Andreas Cervenka som levererar, igen. Med ännu en sågning av ett vansinnigt ekonomiskt system. I Svenska Dagbladet ! HÄR Hur svårt kan det vara ? Cervenka föreslår att ..."

Vem står i skuld?

PUBLICERAT: 2012-12-03, kl: 14:48
"Hästen Boxer i Orwell’s Djurfarmen mötte alla motgångar med ”Jag måste hugga i mer”. Med sådan moral har folk förtryckts under alla tider. Nu är det de skuldsatta som skall skämmas, när det borde vara tvärtom. Den fattigaste halvan av världens ..."

En ny ekonomi växer fram, tvingar fram en annan syn på tillväxt

PUBLICERAT: 2012-12-03, kl: 09:23
"Vi kan nu se att medans dagens ledarskribenter sätter sin själv på lite för höga stolar så kan vi se hur en ny ekonomi växer fram. Detta kommer ta många dagens Besserwissers på diverse ledarredaktioner på sängen. Kanske är det snart nödvändigt att byta ..."