De mest diskuterade nyheterna just nu

11 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Fortfarande finns det folk som inte ser vad som pågår

PUBLICERAT: 2012-12-10, kl: 19:50
"Ett tidigare inlägg kallat: Koldioxidens verkan är så liten att ingen kunnat mäta den , lockar fortfarande till nedslående kommentarer. Nedslående såtillvida att det visar hur enkelt det är för de politiska grupper som vill kontrollera oss att lyckas ..."

Koldioxidbluffen

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 21:59
"Den danske fysikern Henrik Svensmarks teori om den kosmiska strålningen har definitivt punkterat de röda och gröna klimatfanatikernas koldioxidbluff. Läs mer >> . . . . . . ."

Myten om klimatsmart kärnkraft

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 19:58
"Klimattoppmötet i Doha är över och den väntade katastrofen ett faktum. Man är så långt ifrån de nödvändiga besluten att man kan ifrågasätta poängen med att överhuvud taget arrangera klimattoppmöten . Här hemma rapporterar Aftonbladet att den svenska ..."

Årstidens traditionella möte och samtal.

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 18:08
"Hade inte min vita ”varg” lagt sig ner, nästan vördnadsfullt, så hade jag inte sett honom. Nu låg hon där, med tassarna rakt fram, lyssnande med huvudet lätt lyft för att höra bättre…så stegade han fram och viskade något i hennes öra. Nu hälsade han ..."

Dödläge i Doha: Vad får klimatakuten kosta?

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 12:26
"Ännu en klimatkonferens är till ända. Ännu en urvattnad kompromiss har pressats fram av trilskande staters delegater. Än en gång har de kommit överens om att träffas än en gång och traggla vidare med nya förhandlingar. Polen har bråkat om ..."

Jag träffade tomten igår

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 11:29
"Han satt på en stol med sina sedvanliga önskelistor att fylla i. Vi får se, kanske mina önskningar uppfylls om inte jorden nu går under den 21 december som några tycks tro. För några av oss kommer undergången också om än inte på utsatt datum. Jag tänker ..."

Ingen undgår kulturen

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 09:56
"Lönsamhetsargument är vanskliga att omfamna, för ekonomi är nyckfullt. Ekonomi är lika nyckfullt som, kultur. Faktum är att ekonomi/kultur, eller kultur/ekonomi är två sidor av samma sak. Glöm allt annat, och det spelar ingen roll att man imorgon delar ..."

Dessa politiker i sina fina flygande maskiner

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 04:19
"... som landade en och en, eller flera tillsammans, med privatplan eller officiella plan för länder/FN och organisationer. Utspyende mer än kondensstrimma när de for genom luften för att landa i Doha. Allt för att fortsatt försöka samla in pengar och stöd ..."

Godmorgon, klimatberoende mänsklighet

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 00:42
"Expressens Ann-Charlotte Marteus är en av många röster som nu reflekterar offentligt över att det nog ändå är så att klimatförändringarna inte riktigt är så bagatellartat oförarliga som man föreställt sig, och att konsekvenserna av dessa nog kan komma ..."

Klimatet: Fiaskot i Doha

PUBLICERAT: 2012-12-08, kl: 19:35
"De FN-ledda klimatförhandlingarna i Doha , Qatar , slutade i en katastrof – för klimatet och därmed i första hand för de fattigaste länderna. Det togs varken beslut om tillräckliga utsläppsminskningar eller tillräcklig klimatfinansiering. De tillresta ..."