De mest diskuterade nyheterna just nu

9 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Ett luciainlägg

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 19:30
"Ja, snart är det Lucia och då får man luciadebattera igen! Yay! Lucia måste vara den känsligaste högtiden på hela det svenska året. Det finns så mycket som kan bli fel, så mycket att debattera, så många perspektiv att anlägga. Jag har ju redan tidigare ..."

Varför är du inte stolt över ditt land?

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 14:50
"Vad är det som händer med Sverige? I det här landet så plockar man bort det enda efter det andra för att man "tror" sig veta att detta nog är rasistiskt? Vi som inte är från Sverige ursprungligen undrar mest: Vad håller NI på med? Det sista i ledet för ..."

Pepparkaksgubbar är "afrikaner"?

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 14:32
"(This news, about the gingerbred ban in english , so that any english speaking person will understand) Uppdatering : Som sagt, jag tror sonen att det är efterhandskonstruktioner (även om ordet inte kommer från ett barn... han säger de ljuger). Stå på ..."

Peppar peppar kaka

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 14:06
"Jag misstänker att jag inte är ensam om att ha följt #pepparkaksgate medan den hände, och att en förklaring inte är nödvändig för de flesta av er. För er som firat söndag genom att ta sovmorgon eller läser i framtiden, så består denna gate av detta: En ..."

Missförstånd heter det nu…

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 13:13
"Detta blir en lite bilaga till mitt förra inlägg Våga vara svensk i Sverige. Blir man annat än skrattretad. Nu kallar skolan det för ett missförstånd att man förbjudit pepparkaksgubbar i luciatåget. Ytterligare ett bevis på att folk försöker vara alla ..."

Pepparkaksgubbar

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 11:54
"Inte utan att jag personligen tycker att hela debatten med våra traditioner och firandet av Advent och julen har tagit klivet ner i sandlådan, när tråden nu skapar en ny debatt som vill förbjuda pepparkaksgubbarna och gummorna i Luciatågen! Och jag ..."

Ska vi verkligen förbjuda svensken dess kultur?

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 11:17
"Dagar som denna så förstår man varför SD växer som det gör idagens samhälle. Jag kan på ngt vis förstå varför vissa gör det när man läser i VK nu på morgonen. Själv skulle det aldrig falla mig in att rösta på dom då jag vet att dom står för ngt som inte ..."

Ett Ku Klux Klan-tåg?

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 11:16
"Jag funderar lite på Kanalskolans rektor Ann-Marie Anderssons eventuella fördomar när hon i dagarna utlyser ett förbud mot pepparkakor, båda på fikabordet och i Luciatåget med hänvisning till att nån kan ''ta illa upp''. Vem ska ta illa upp tänker jag ..."

Pepparkaksgate: Vi komma, vi komma, men inte till Laxå

PUBLICERAT: 2012-12-09, kl: 10:18
"Läser artikeln i NA om #pepparkaksgate, luciatåget på Kanalskolan i Laxå, där pepparkaksgubbar har förbjudits. Det är verkligen tråkigt att vi inte ännu fått någon kommentar från läraren i klassen eller från rektorn, för något är fullständigt vansinnigt ..."