De mest diskuterade nyheterna just nu

15 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Nu Släckas Tusen Människoliv

PUBLICERAT: 2012-12-21, kl: 12:36
"Nu Släckas Tusen Människoliv Finansminister Anders Borg skruvar ner förväntningarna på svensk ekonomi. Det kärvar i det kapitalistiska maskineriet. Sverige är nära en recession . Vem kommer att få lida för det? Svaret får vi om vi tittar i backspegeln."

Vad gör våra politiker? Varför syns de aldrig till? Nu kommer snart tomten, alla barn!

PUBLICERAT: 2012-12-19, kl: 11:23
"Det är ju så man brukar säga "syns man inte så finns man inte" Är det så att Svenska politiker inte vill synas? Och då undrar man ju varför? Eller är det så att de inte syns för att dom inte är här? Var är dom då? I en bunker under jorden ? Eller på ..."

Astronomiska hyror, ökad segregering och fler vräkta barn – lösning på bostadsbristen?

PUBLICERAT: 2012-12-19, kl: 09:19
"Man undrar om det är Stureplanscenterns mest extrema nyliberal – eller är det någon ”enmansutredare” med egna intressen i byggbranschen? – som författat det huvudlösa dokumentet som lite slafsigt kallas ” Utredningen om att utveckla hyresrättens ..."

Barn vräks fortfarande

PUBLICERAT: 2012-12-19, kl: 08:32
"De senaste sex åren har över 3.000 barn varit med om att vräkas från sina bostäder tillsammans med sina familjer. Detta trots att barn- och äldreminister Maria Larsson (KD), inför sitt partis kommundagar, den 3 februari 2007, (bland annat) lovade en ..."

BARN SOM ALDRIG SKULLE FÅ BLI HEMLÖSA ENLIGT FN´S BARNKONVENTION!

PUBLICERAT: 2012-12-19, kl: 00:29
"Hemlös he t, får mig att tänka på vuxna som har problem i sina liv och som av en eller annan anledning blivit hemlösa eller missbrukare, som oftast inte klarar ett liv i lägenhet med allt vad det inneb är men inte barn som blivit hemlösa. Barn får inte ..."

Kapitalism fungerar inte

PUBLICERAT: 2012-12-18, kl: 19:01
"...en annan värld är möjlig Räntesänkningen idag är naturligtvis för lite och för sent, men framför allt vittnar den om kapitalismens kris. Ett riktigt kristecken . En kris som inte är ny, men som ständigt förvärras av den förda högerpolitiken i Sverige ..."

MEN SNÄLLA MÄNNSKOR, SLUTA VARA SÅ SNÄLLA.

PUBLICERAT: 2012-12-18, kl: 14:47
"Det blev ett himla liv angående den idella föreningen Mattecentrum i Stockholm. Föreningen består av människor som ideellt ställer upp utan lön för att hjälpa barn med matteläxor. Men naturligtvis går det inte att driva sån verksamhet helt gratis ute i ..."

Allt fler fattiga barn som vräks i Sverige, lagom till julen barnens högtid...

PUBLICERAT: 2012-12-18, kl: 14:15
"(barnfattigdomen en mkt bister realitet för allt fler barn, trots högerns förnekelse av densamma - illustr: Max Gustafson) Det är den 18 december sex dagar kvar till Dopparedagen som julafton kallades för förr i tiden och det är en dag som med stor ..."

Föräldraansvar...?

PUBLICERAT: 2012-12-18, kl: 13:12
"Inga barn ska vräkas, råkade barn- och äldreminister Maria Larsson (KD) häva ur sig 2007. En nollvision upprättades. Den kritiseras nu av Kronofogden som orealistisk. Larsson hävdar att det är innebär en "mycket stark otrygghet i ett barns liv att ..."

Så länge svenska kommuner inte tar sitt ansvar

PUBLICERAT: 2012-12-18, kl: 12:20
"... för att barn inte skall drabbas om föräldrarna av ett eller annat skäl inte betalar hyran utan hotas av vräkning, så länge går det inte att skylla på sittande regering, nuvarande eller tidigare. Det är en stor skam utöver att det kostar flera gånger mer ..."