De mest diskuterade nyheterna just nu

9 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

(M)arknadshyror - alltför frestande att avstå trots allt...?

PUBLICERAT: 2012-12-20, kl: 17:04
"(vem ska ha råd att bo i "attraktiva lägen" i framtiden...?) Det kan och ska man sannerligen fråga sig efter det att en utredning ledd av Per-Anders Bergendahl om att förändra det nuvarande systemet som styr hyressättningen i Sverige lagts fram på ..."

Den Sovande Regeringen – del III: Regeringen Mörkar sin Passivitet

PUBLICERAT: 2012-12-20, kl: 03:37
"Riksrevisionsverket kritiserar nu regeringen för att den mörkar väsentliga delar av sin (icke)politik i budgeten: ”Riksrevisionen har granskat om regeringens redovisning av finanspolitiken i budgetpropositionen för 2013 är transparent och tydlig."

Men jisses Attefall - vad ska du göra nu?

PUBLICERAT: 2012-12-19, kl: 08:16
"Jag kan inte säga att det är en världsnyhet att regeringen till varje pris vill höja andrahandshyrorna. Men trots att jag befinner mig i Indien så kan jag inte undgå den parlamentariska oreda som omgärdar omröstningen om höjda andrahandshyror. Även de ..."

Alliansen drar på sig badwill när de undergräver kvittningssystemet.

PUBLICERAT: 2012-12-19, kl: 05:15
"Det skall vara en tydlighet i politiken. Det skall också finnas ett fungerande system som inte sätter riksdagen ur spel när några av ledamötena är frånvarande från omröstningen. Man har använt sig av ett kvittningssystem för att komma till rätta med ..."

Alliansen bryter överenskommelse för att höja hyror

PUBLICERAT: 2012-12-18, kl: 23:42
"KVITTNING . Regeringens mycket kontroversiella förslag om höjda andrahandshyror för bostadsrätter blev bordlagt efter votering i riksdagen som slutade 169-169. Alliansen valde att frångå det normala kvittningssystemet. Kvittningen är en överenskommelse ..."

KHATBOMBEN

PUBLICERAT: 2012-12-18, kl: 23:14
"Om uppgifterna stämmer om Ilmar Reepalu och hans frus rattfylla förväntar jag mig ett enormt drev från massmedia. Att sätta sig i bilen med sin fru som man vet har druckit alkohol är betydligt värre än att plocka upp några järnrör till sitt försvar, som ..."

Regeringen Reinfeldts riksdagssabotage

PUBLICERAT: 2012-12-18, kl: 19:54
"Se DN . Högerprofitörerna tänker inte låta svensk praxis i riksdagen hindra dem från att ge de som äger sina bostäder rätten att profitera på andrahandsuthyrning. Nu har väl ändå moderaterna gått för långt? Vi kan inte ha en potentiell Hitler-regering i ..."

Kapitalism fungerar inte

PUBLICERAT: 2012-12-18, kl: 19:01
"...en annan värld är möjlig Räntesänkningen idag är naturligtvis för lite och för sent, men framför allt vittnar den om kapitalismens kris. Ett riktigt kristecken . En kris som inte är ny, men som ständigt förvärras av den förda högerpolitiken i Sverige ..."

Kaos hotar i riksdagen

PUBLICERAT: 2012-12-18, kl: 18:25
"Kaos hotar i riksdagen sedan kvittningssystemet är i gungning. ”Det är första gången i riksdagens historia man ensidigt ifrågasätter regler som man kommit överens om”, säger Kurt Kvarnström, kvittningsman för Socialdemokraterna. DN.se – Nyheter – ..."