De mest diskuterade nyheterna just nu

8 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Misär var ordet

PUBLICERAT: 2013-12-29, kl: 10:35
"Sedan Centerpartiet fick plats i regeringen har arbetslösheten ökat. Nu visar det sig att partiet vill att den ska öka ytterligare, om man får tro vad partiledare Annie Lööf säger i en intervju så här inför det så kallade supervalåret. Annie Lööf (C) ..."

Ekonomiska morötter ska ”tyskifiera” svensk gymnasieskola

PUBLICERAT: 2013-08-28, kl: 13:26
"Björklund presenterade i går nya förslag ur den kommande budgetpropositionen om den gymnasiala lärlingsutbildningen . Förhoppningen är att det om sju år ska finnas 50 000 elever som väljer lärlingsspåret. Regeringen vill se en gradvis förändring mot det ..."

Förändringar nödvändiga i gymnasiala yrkesutbildningen

PUBLICERAT: 2013-05-17, kl: 14:03
"LO skriver idag på DN debatt om den gymnasiala yrkesutbildningen att: 1. De gymnasiala yrkesutbildningarna ska ge högskolebehörighet. Detta vill även Unionen . Det är den linje vi, liksom många arbetsgivarorganisationer, med eftertryck drev i samband ..."

Ska verkligen Sverige kunna konkurrera med kunskap?

PUBLICERAT: 2012-12-20, kl: 12:29
"Stefan Löfven (S) och Ibrahim Baylan (S) säger i ett debattinlägg att … Vid högtidliga tillfällen brukar regeringen tala om att Sverige ska konkurrera med kunskap. Men hur ska det vara möjligt med Fredrik Reinfeldts politik? Varför ska yrkeselever ges ..."

Den Jobblösa Tillväxten II – Skuggbankernas Skakande Come-back

PUBLICERAT: 2012-12-20, kl: 08:18
"Banksters vill, liksom alla andra spelare, tjäna miljarders med pengar utan att jobba (än mindre skapa några jobb) – kort sagt bli megarika utan att lyfta en finger. Till yttermera visso vill de fortsätta uppleva detta häpnadsväckande rus, liksom alla ..."

Dagens Nietzsche, om bristen på goda förebilder

PUBLICERAT: 2012-12-20, kl: 07:56
"Människan består av biologi och blir till i samspel med andra, genom språket. Människa är således ett begrepp som aldrig går att definiera mer precist är med följande; Fler än en, men färre än många. Levt liv handlar om det, om komplexitet. Och det ..."

Den Sovande Regeringen – del III: Regeringen Mörkar sin Passivitet

PUBLICERAT: 2012-12-20, kl: 03:37
"Riksrevisionsverket kritiserar nu regeringen för att den mörkar väsentliga delar av sin (icke)politik i budgeten: ”Riksrevisionen har granskat om regeringens redovisning av finanspolitiken i budgetpropositionen för 2013 är transparent och tydlig."

Världen förändras Björklund, oavsett om du vill det eller inte

PUBLICERAT: 2012-12-19, kl: 15:39
"Regeringens tillbakablickande utbildningspolitik möter kritik från allt fler håll. Budskapet är tydligt: Sverige behöver en utbildningspolitik som ger fler chansen att utbilda sig inom högskola, universitet och yrkeshögskola. Allt medan regeringen och ..."

Utbildning som sätt att skola...

PUBLICERAT: 2012-12-19, kl: 14:54
"(utbildning som sätt att skola arbetskraften till...?) Jag ställer den frågan alltmedan dagen har lidit mot eftermiddag denna onsdag veckan innan jul och då tempot snurrar allt snabbare ty allt ska hinnas med före kommande måndag. Nu är skolorna slut ..."

Samhällsansvar är lönsamt, men inte inom ett kvartal

PUBLICERAT: 2012-12-19, kl: 11:59
"Vi kommer framöver behöva företag som tänker längre än nästa kvartalsrapport om vi skall kunna skapa en hållbar arbetsmarknad. Det kommer inte fungera att hela tiden tänka kortsiktig lönsamhet om vi skall kunna få bukt med t.ex ungdomsarbetslösheten."