De mest diskuterade nyheterna just nu

6 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Södertäljebluffen gick hem

PUBLICERAT: 2013-01-08, kl: 20:56
"Precis som jag för några dagar sedan misstänkte börjar det nu skrivas i tidningarna på teman som "övervåld", "omänsklig ammunition" och "eskalering av våldet". Det tog några dagar längre än vad jag trodde, men nu kommer kommentarerna som ett brev på ..."

Det gnälls på polisen?

PUBLICERAT: 2013-01-08, kl: 11:27
"Det som förvånar mig är det ständigt återkommande gnället på den Svenska polisen som dagligen tvingas utstå mobbningen oavsett vad polisen uträttar, nej ingenting passar den breda allmänheten när polisen gör det polisen gör när man rycker ut för att ..."

När rånaren viftade med sitt automatvapen blev han skjuten

PUBLICERAT: 2013-01-08, kl: 01:50
""Det klirrar av glas och man hör skottserier och ropet Allahu Akbar. Det är inte från Mellanöstern, men utanför ett köpcentrum i den svenska staden Södertälje. Rånet av guldsmedsbutiken hände bara några hundra meter från polisstationen. Därför var ..."

Men hur ser brottsligheten ut då?

PUBLICERAT: 2013-01-07, kl: 23:39
"Svd har en mycket summarisk sammanställning om polisens användning av skjutvapen i Norden. Så lös att den inte kan ge svar på en enda fråga om polisen i Sverige använder skjutvapen för ofta. För att kunna avgöra det krävs faktiskt att man tar hänsyn ..."

VÅLDSMONOPOLET – ETT MONOPOL VÄRT ATT VÄRNA

PUBLICERAT: 2013-01-07, kl: 20:08
"Foto: Janerik Henriksson / Scanpix I fredags skulle jag åka ner till Norrköping. Två av sönerna skulle spela innebandy i den östgötska metropolen och vid lunchtid började bilen rulla söderöver på motorvägen som passerar Södertälje och Nyköping. Redan ..."

Polisen dödar fler i Sverige än i Norge

PUBLICERAT: 2013-01-07, kl: 18:44
"Toppar listan över antalet skjutningar i Norden. SvD – ..."