De mest diskuterade nyheterna just nu

20 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

När myndigheter blir miljöaktivister

PUBLICERAT: 2013-01-28, kl: 17:33
"Den kanske allra viktigaste frågan som aldrig ställdes i förra veckans #köttskattgate , alltså Jordbruksverkets utskällda rapport Hållbar köttkonsumtion , som eventuellt/kanske/möjligen (dementierna har haglat) föreslog en straffskatt på kött , är ..."

Feltänk i köttskattdiskussionen!

PUBLICERAT: 2013-01-25, kl: 05:30
"De senaste dagarna har det varit fritt blås i debatten om kött och köttskatt. Det hela började i princip med att Jordbruksverket släppte en rapport om köttkonsumtion. Det är en mycket välskriven och nyanserad rappor t, som man gott kan läsa. Men den ..."

Är korna verkligen så stora klimatbovar?

PUBLICERAT: 2013-01-24, kl: 11:07
"Detta inlägg om boskapens påverkan på miljön publicerades ursprungligen på Mat och Jordbruksnätverket . Om jordbruk och kött ur ett klimat- och energiperspektiv. Idag diskuteras det ganska livligt om kött och dess klimatpåverkan. Konsensus bland de som ..."

Jordbruksverket – Kossor i hagen

PUBLICERAT: 2013-01-24, kl: 08:00
"I tisdags kom Jordbruksverket ut med en ny rapport med rubriken ”En hållbar köttkonsumtion” som gav upphov till feta tidningsrubriker och diskussioner i både media och på bloggar. Jordbruksverkets pressrelease där det även finns en länk till själva ..."

Vad är egentligen klimatsmart?

PUBLICERAT: 2013-01-22, kl: 22:17
"Kan absolut hända att vi äter för mycket kött i Sverige. Nötkött. Det är många saker vi äter alldeles för mycket av och för mycket rött kött är varken nyttigt eller klimatsmart. Jag säger inte emot. Men det finns mer än kött som varken är nyttigt eller ..."

KAJSALISA LAGAR MAT

PUBLICERAT: 2013-01-22, kl: 21:55
"Den här bilden föreställer ett stort svart jävla hål, sådana finns i rymden och min plånbok just nu. Jag skrev förra veckan om fattigdom, nu tänkte jag skriva lite om en annan sorts fattigdom Den Svenne Bananiga januarifattigdomen Jag har just drabbats ..."

Nej till köttskatt!

PUBLICERAT: 2013-01-22, kl: 14:05
"Jordbruksverket vill införa köttskatt för miljöns skull. I Sverige äter vi näst mest kött i hela EU, vilket Jordbruksverket vill stoppa. 25 kilo nötkött i snitt äts det varje år och per person. Det är flera kilo mer än EU-snitttet. Och den totala ..."

Stolligt med köttskatt

PUBLICERAT: 2013-01-22, kl: 13:09
"...ställ om jordbruket istället Köttätande behöver inte vara något problem och "köttskatt" är definitivt inte någon vettig åtgärd . Det gör nämligen inget åt själva problemet , som handlar om förbränningen av fossila bränslen, och det skulle slå mot ..."

Halva Sverige överlever på bidrag!?

PUBLICERAT: 2013-01-22, kl: 12:44
"Debatten borde handla om politik och varför våra politiker är så frånvarande i debatten nu när den så kallade ”barnfattigdomen” lever vidare och det om något är bra på sitt sätt att den överlever om vi nu skall diskutera eller debattera ämnet ..."

Konkurrens är bra – eller?

PUBLICERAT: 2013-01-22, kl: 11:23
"Nya larmrapporter om mat strömmar mot oss konsumenter oavbrutet. Den här gången får vi reda på att vi äter på tok för mycket kött. Det är varken bra för klimatet eller hälsan, sägs det. Nu kommer en och annan centerpartist att börja yla om att skulle vi ..."