De mest diskuterade nyheterna just nu

34 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

När myndigheter blir miljöaktivister

PUBLICERAT: 2013-01-28, kl: 17:33
"Den kanske allra viktigaste frågan som aldrig ställdes i förra veckans #köttskattgate , alltså Jordbruksverkets utskällda rapport Hållbar köttkonsumtion , som eventuellt/kanske/möjligen (dementierna har haglat) föreslog en straffskatt på kött , är ..."

Köttskallarnas sammansvärjning

PUBLICERAT: 2013-01-25, kl: 01:20
"Idag tänkte jag lägga ut ännu ett blogginlägg i avdelningen vi-har-räknat-på-det-där. Dagens tema är debatten om en ny punktskatt på kött, ett förslag som bland annat MP:s ungdomsförbund driver, och har rört upp en del damm i medie-ankdammen. Och som ..."

Make it a better place

PUBLICERAT: 2013-01-24, kl: 20:39
"Det har väl inte undgått någon att vi svenskar måste dra ner på vår köttkonsumtion ? Jag och barnen har gjort vårt bästa denna vecka för att minska växthusgaserna och till kvällsmat har vi endast konsumerat pannkakor, risgrynsgröt och fil och flingor."

Make it a better place

PUBLICERAT: 2013-01-24, kl: 20:39
"Det har väl inte undgått någon att vi svenskar måste dra ner på vår köttkonsumtion ? Jag och barnen har gjort vårt bästa denna vecka för att minska växthusgaserna och till kvällsmat har vi endast konsumerat pannkakor, risgrynsgröt och fil och flingor."

Äntligen köttdebatt!

PUBLICERAT: 2013-01-24, kl: 17:14
"Äntligen! Nu har köttet intagit den plats i klimatdebatten som det förtjänar. I tisdags kom jordbruksverket med en rapport där man öppnar för köttskatt. Sedan dess har såväl sociala som asociala medier svämmat över av olika inspel för och emot ."

Jordbruksverket – Kossor i hagen

PUBLICERAT: 2013-01-24, kl: 08:00
"I tisdags kom Jordbruksverket ut med en ny rapport med rubriken ”En hållbar köttkonsumtion” som gav upphov till feta tidningsrubriker och diskussioner i både media och på bloggar. Jordbruksverkets pressrelease där det även finns en länk till själva ..."

Köttskatt, JA tack!

PUBLICERAT: 2013-01-23, kl: 15:04
"Igår släpptes förslaget om en skatt på kött från Jordbruksverket. Deras argument är främst att dagens köttproduktion leder till stora koldioxidutsläpp och växthuseffekt: DN: Svenskar kan tvingas skatta för kött Naturligtvis är de spontana reaktionerna ..."

Vegetarisk morot bättre än animalisk piska

PUBLICERAT: 2013-01-23, kl: 10:50
"En stor anledning till att det äts [för] lite vegetariskt i Sverige är att svenska kockar helt enkelt inte är bra på att laga vegetariskt. Förslagen på centrala dekret om köttfria dagar slår därför fel. De leder bara till konflikt och framställer ..."

Sagt om köttskatt, dagen efter

PUBLICERAT: 2013-01-23, kl: 09:50
""Sagt om köttskatt, dagen efter." Henrik Bredberg i Sydsvenskan : "stället för att politiker och statliga tjänstemän försöker kalibrera medborgarnas konsumtion genom styrmedlet skatt, vore det inte så dumt om större tilltro sattes till individen."

Köttskatt - slopa subventioner istället!

PUBLICERAT: 2013-01-22, kl: 22:29
"Dagens mest omdiskuterade nyhet är att Jordbruksverket kommit med en rapport om köttets klimatpåverkan miljöpåverkan 1 . Grön Ungdoms språkrör föreslår därför en köttskatt . Aftonbladets ledarskribent hakar på och tycker att det är ett utmärkt förslag ."