De mest diskuterade nyheterna just nu

20 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Oberoende Public Service via skattsedeln, tack

PUBLICERAT: 2013-03-07, kl: 19:09
"Fjolårets förslag om ny finansiering av ett oberoende Public Service genom skattsedeln borde dammas av och genomföras, med vissa justeringar. Ett par av fördelarna med förslaget var att kostnaderna kring avgiftsuppbörden skulle minska och att det skulle ..."

licens på allt…och lite till

PUBLICERAT: 2013-01-23, kl: 09:43
"Tv-licens eller inte. Det är frågan. Nu ska man kunna titta på SVT-s alla program på datorn i realtid. Därmed blir ens dator ens tv. Licens kommer tas ut på datorer, mobiler och paddor. Det är tanken. Och så kommer det att bli det. Det är lite kommunism ..."

licens på allt…och lite till

PUBLICERAT: 2013-01-23, kl: 09:43
"Tv-licens eller inte. Det är frågan. Nu ska man kunna titta på SVT-s alla program på datorn i realtid. Därmed blir ens dator ens tv. Licens kommer tas ut på datorer, mobiler och paddor. Det är tanken. Och så kommer det att bli det. Det är lite kommunism ..."

SvT in i fakturaskojarbranschen

PUBLICERAT: 2013-01-22, kl: 23:31
"För bara några månader såg det så hoppfullt ut. Alliansen var äntligen på väg att skrota en av de sista resterna av DDR-samhället; TV-licensen. Bara själva idén att ännu år 2012 behöva betala mer än 2.000 spänn om året för rätten att inneha en mottagare ..."

Nya turer förlöjligar den otidsenliga tv-licensen

PUBLICERAT: 2013-01-22, kl: 23:29
"Den konstiga, otidsenliga och i många avseenden löjeväckande finansieringen av public service i Sverige gick idag in i ett nytt skede. Eva Hamilton , vd för Sveriges Television , SVT, och Radiotjänst i Kiruna påminner om att man minsann har laglig rätt ..."

Vägrar betala licens för min dator!

PUBLICERAT: 2013-01-22, kl: 23:10
"Jag höll på att sätta teet i vrångstrupen idag när jag såg i DN att man nu är eller blir skyldig att betala TV-licens för sin dator med internetuppkoppling och Ipad. Allvarligt så har jag god lust att medvetet bryta mot den lag som är uppenbart ..."

SVT, licensen & framtiden

PUBLICERAT: 2013-01-22, kl: 22:20
"Många svenskar är stolta över statliga SVT , som anses vara oberoende, reklamfritt och ett bra alternativ till de kommersiella kanalerna. SVT finansieras av en tvingande avgift. Alla som äger en TV eller dator måste betala oavsett om de tittar på SVT ..."

Hur tänker Eva Hamilton på SVT nu då?

PUBLICERAT: 2013-01-22, kl: 19:37
"På eget bevåg lägger SVT ut allt sitt innehåll på Internet. Då det är möjligt att ta del av materialet via dator och surfplatta ska de verktygen avgiftsbeläggas som en TV-apparat. Dator är svårt att klara sig utan. De mesta sköts ju den vägen idag."

Att betala för något man inte nyttjar...

PUBLICERAT: 2013-01-22, kl: 18:36
"Så länge jag haft TV, har jag också betalat min TV-licens varje månad. Framförallt för att jag dels tycker man ska betala för en tjänst man använder sig av, men också för att jag i första hand brukar hålla mig till SVT och Sveriges Radio när jag ska ..."

Snart slipper ingen undan TV-avgiften!

PUBLICERAT: 2013-01-22, kl: 18:17
"Nu går det snart inte att komma undan TV-avgiften med svaret att man inte har en TV. För detta duger inte längre. Har man så mycket som en dator eller surfplatta så är man skyldig att betala TV-avgift. Åtminstone om man ska följa lagen. För även ..."