De mest diskuterade nyheterna just nu

13 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Det är inte bara ÖB som behöver vila ut.

PUBLICERAT: 2013-01-26, kl: 11:38
"Detta är tröttsamt helt enkelt Vad tusan skall vi med ett försvar till om vi inte kan försvara oss med dess hjälp. Nu får vi veta att försvaret kanske kan försvara ett av de områden som är utmärkt på kartan, kanske i en hel vecka, men inte nu utan först ..."

Det luktar politik. Det luktar illa.

PUBLICERAT: 2013-01-25, kl: 20:38
"Veckans anka är nog nyheten om att Överbefälhavaren, general Sverker Göransson, nu utreds för brott mot rikets säkerhet. Först trodde jag det var ett skämt. Sedan förstod jag att åklagaren menar allvar. Och det är inte utan att jag bedömer att ..."

Onödigt uttalande rörande ÖB och sekretess

PUBLICERAT: 2013-01-25, kl: 17:12
"Skriver i dag ett inlägg på NEWSMILL om dagens försvarspolitiska huvudnyhet, nämligen att en enskild chefsåklagare med uppenbara kompetensbrister spekulerat om vad som sagts och inte sagts av ÖB i försvarsfrågan. Alla som är insatta i försvarsfrågor är ..."

En liten lektion om Rikets säkerhet

PUBLICERAT: 2013-01-25, kl: 16:03
"Överbefälhavare Sverker Göranson ska granskas för brott mot rikets säkerhet. Anklagelsen kommer efter det att ÖB ska ha sagt i en intervju i Svenska Dagbladet att landets beredskap endast skulle hålla en vecka. På sin höjd. ÖB granskas för brott mot ..."

ÖB granskas

PUBLICERAT: 2013-01-25, kl: 13:58
"ÖB granskas för brott mot rikets säkerhet Överbefälhavare Sverker Göranson kan ha begått brott mot rikets säkerhet. Anledningen är hans uttalande om att Sverige bara skulle kunna försvara sig i en vecka vid ett angrepp. – Jag har tagit upp frågan med ..."

För vem sätts hemligstämpeln?

PUBLICERAT: 2013-01-25, kl: 12:44
"(Detta inlägg är även publicerat på TV 4 Newsmill) När man öppnar morgontidningen och läser att chefsåklagaren vid åklagarkammaren för säkerhetsmål vill att åklagarkammaren och SÄPO ska se över om ÖB begått brott mot Rikets säkerhet när han berättat om ..."

Vem är farlig för riket?

PUBLICERAT: 2013-01-25, kl: 11:50
"I aftonbladet expressen och DN står det att läsa att chefsåklagare Tomas Lindstrand vill utreda ifall ÖB Sverker Göranson genom sitt uttalande om Sveriges försvarsförmåga kan ha hotat rikets säkerhet. Som vanligt är det en människa som gör vad han ..."

Med lögnen som Svea rikes säkerhet

PUBLICERAT: 2013-01-25, kl: 09:11
"Om ÖB ska granskas för brott mot rikets säkerhet är det många som behöver granskas. Att Sverige inte kan försvara sig har jag och många andra skrivit om långt innan ÖB sade sanningen. Ska lögnen vara Svea rikes säkerhet? Att ta montera ned vårt folkligt ..."

Den slöa kniven

PUBLICERAT: 2013-01-25, kl: 09:07
"Prova på nya jobb kan vara kul och utvecklande för dem som prövar på. Det kan också vara roligt att sätta sig in i nya tankebanor och få del av uppfattningar man inte trodde fanns. I årtionden har Säpo och deras tidigare motsvarigheter jagat ungdomar ..."

Blå regeringar farliga och urusla för ekonomin

PUBLICERAT: 2013-01-25, kl: 08:40
"Vänd trenden – eller förlora | Nyheter | Aftonbladet “Pessimismen breder ut sig. Inte någon gång sedan Aftonbladet/United Minds mätningar ­började våren 2009 har svensk­arna varit så skeptiska ­inför den ekonomiska ­utvecklingen. 44,5 procent tycker att ..."