De mest diskuterade nyheterna just nu

9 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Stort intresse för framtidens välfärd

PUBLICERAT: 2013-02-08, kl: 09:06
"Många hörsammade Almegas inbjudan till seminarium om vad EU-rätten säger om möjligheten att ställa krav på driftsform i offentlig upphandling. Bland åhörarna fanns representanter för politiska partier, myndigheter, fack, vård- och omsorgsföretag samt ..."

Brott men inte straff

PUBLICERAT: 2013-02-07, kl: 08:18
"I vart fall inte för makten. Det är endast vi gräsrötter som omfattas av lagens långa arm. Och visst, vi ska dömas för tjuveri och snatteri och våld och mord, miljöbrott och ekonomiska brott. Det är allvarliga saker att begå lagbrott och rättskaffens ..."

Myterna om ….är skolans största problem!

PUBLICERAT: 2013-02-06, kl: 14:18
"Jo ni det pratas skola som aldrig tidigare, och som alltid glömmer man bort att städa framför den egna dörren, visst är det kanske bekvämast så men effekten av att bara skylla ifrån sig är som att spotta ut snuset i motvinden! Och det är och blir lite ..."

I Underlandet ..

PUBLICERAT: 2013-02-06, kl: 11:35
"Lewis Carrolls bok "Alice i Underlandet" handlar om en liten flickans äventyr i en värld som strider mot all logik. Hon sitter under ett träd när helt plötsligt en vit kanin dyker upp. Han plockar upp en klocka ur sin västficka och säger ” Kära nån, jag ..."

Frän debatt om vinster i välfärden och om förskolan, men från vilkens utgångspunkt sker det...?

PUBLICERAT: 2013-02-06, kl: 10:41
"(frågan om t ex vinster i välfärden sätter sannerligen igång debatten...illustr: Robert Nyberg) ...men frågan är om det i samma veva blir så att denna fräna debatt som jag ser förs i debattinlägg i de ledande morgontidningarna mellan företrädare för ..."

Det frivilliga tvånget

PUBLICERAT: 2013-02-06, kl: 10:31
"Alla företag vill göra vinst. Så även banker och många skulle säga att det är företagens egentliga syfte, men det behöver det ju inte vara. Nu läser vi att bankernas vinster ökar med rasande fart. Orsaken till den kraftiga vinstökningen är inte ..."

Dogmatism leder till absurditeter

PUBLICERAT: 2013-02-06, kl: 10:19
"Dogmatism leder alltid till absurditeter när de av dogmer snärjda idéerna konfronteras med verkligheten. Det gäller naturligtvis både vänster- och högerdogmatism. En som inte avsvär sig den nyliberala dogmatismen är Maria Ludvigsson på SvD:s ledarsida ."

LO är på stridshumör!

PUBLICERAT: 2013-02-06, kl: 07:33
"Förbjud! Förbjud! Med förbud ska LO ta makten igen med socialdemokraterna som stödtrupper. Utgångspunkten är att vänsterns politiker vet bättre än rikets innevånare vad som är bäst för var och en. Alla ska stöpas i samma form. Avvikelser ska bekämpas."

Nu vill LO ta makten igen

PUBLICERAT: 2013-02-06, kl: 07:04
"Ja, det är genom politiken som valfriheten ska försvaras. SvD – ..."