De mest diskuterade nyheterna just nu

17 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Att veta vad man gör som politiker eller skomakare bli vid din läst...?

PUBLICERAT: 2013-02-16, kl: 14:53
"(stora affärer kräver att man vet vad man gör som politiker i det här fallet, då det handlar om stora summor i mångmiljardklassen av våra gemensamma resurser...) ...det är en tanke/fråga som jag har denna lördagseftermiddag samtidigt som jag läser om ..."

Vattenfall behöver en ny ledning och nya ägardirektiv

PUBLICERAT: 2013-02-16, kl: 11:27
"I Ekots Lördagsintervju idag den 16 februari säger Vattenfalls VD Öystein Löseth att det statliga företaget kommer att satsa flera miljarder kronor på att utreda ny kärnkraft . – Jag räknar med att hela den processen, innan man tar ett ..."

Reinfeldt bryr sig inte

PUBLICERAT: 2013-02-15, kl: 05:08
"Reinfeldt godkände Nuon-affär Statsminister Fredrik Reinfeldt har pressats hårt av oppositionsledaren Stefan Löfvén (s) om Vattenfalls köp av Nuon för 97 miljarder kronor. Fredrik Reinfelt hänvisade i en intervju med Ekot på onsdagen helt till förre ..."

FAS 3 och SAMHÄLLETS FÖRFALL och LITE MER

PUBLICERAT: 2013-02-14, kl: 17:32
"Här sitter jag och undrar vart denna grå och disiga torsdag tagit vägen. Inget adrenlinhöjande mail i privata inboxen fanns igår och inget idag..ännu. Spännande ( med viss ironi ) hur detta spel ska sluta. Fanns en insändare i lokalblaskan idag om den ..."

Om den sämsta svenska storbolagsaffären någonsin

PUBLICERAT: 2013-02-14, kl: 17:30
"Nuon är det bästa ting … Svenska Dagbladet har under några dagar skrivit om Vattenfalls förvärv av företaget Nuon för 97 miljarder kronor. Denna affär har kostat Vattenfall väldigt dyrt och har hittills varit en riktigt dålig affär. Granskningen har ..."

Om girigheten styr – Löfven mot Reinfeldt om Nuon

PUBLICERAT: 2013-02-13, kl: 23:48
"SVD – Löfven kräver svar av Reinfeldt. ”Hittills har både finansminister Anders Borg och statsminister Fredik Reinfeldt bollat över alla frågor om Vattenfalls ödesdigra köp av holländska Nuon till förre näringsministern Maud Olofsson.” I valet 2014 … ..."

Sveriges sämsta affär någonsin!

PUBLICERAT: 2013-02-13, kl: 19:44
"Media fortsätter att rapportera om statliga Vattenfalls köp av Nuon. Inte nog med att det i sig gjorde oss till storägare av smutsig kolkraft nere på kontinenten, det var också Sveriges i särklass sämsta affär någonsin, och detta varnade flera för innan ..."

Fredrik Reinfeldts försök att smita från notan.

PUBLICERAT: 2013-02-13, kl: 19:25
"En vanvettig affär utan dess like. Vattenfall köpte ett holländskt bolag för summa summarum 97 miljarder kronor. Ett dokumenterat överpris av gigantiska m ått. Detta trots varningar inför köpet . Vad värre är att Fredrik Reinfeldt hänvisar till Maud ..."

Oviljan att ta ansvar

PUBLICERAT: 2013-02-13, kl: 17:38
"Det begås misstag i politiken. Det har hänt förut och det kommer att hända igen. Både i stort och smått. Ambitionen måste självklart vara att fatta så kloka och välövervägda beslut som möjligt. Baserade på kunskap och vägledda av respektive partis ..."

Oviljan att ta ansvar

PUBLICERAT: 2013-02-13, kl: 17:38
"Det begås misstag i politiken. Det har hänt förut och det kommer att hända igen. Både i stort och smått. Ambitionen måste självklart vara att fatta så kloka och välövervägda beslut som möjligt. Baserade på kunskap och vägledda av respektive partis ..."