De mest diskuterade nyheterna just nu

4 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Samhällsbetraktelse - det föränderliga samhället, skolans roll och dess politiska implikationer...

PUBLICERAT: 2013-02-14, kl: 16:38
"(i skolan ska det sättas fler och tidigare betyg, men...) Det parti som lyckas med att sätta bilden och att densamma ligger hyfsat nära den verklighetsuppfattning som det stora flertalet väljare har är också oftast i regeringsställning, så har det varit ..."

När avgår Reinfeldt?

PUBLICERAT: 2013-02-14, kl: 10:49
"Johan Westerholm uppmärksammar mig på en detalj jag missat betydelsen av. Dagens moderata skolpolitiska utspel görs av Tomas Tobé och Anders Borg. Tobé är skolpolitisk talesperson, men var har Borg där att göra. Var är Reinfeldt? Signalen som sänds idag ..."

Piskans betyg

PUBLICERAT: 2013-02-14, kl: 09:35
"Betyg, betyg, betyg… Den allena rådande lösningen på att ungarna får till sig allt mindre kunskaper i skolan. Inte förändra skolan utan drilla och hota med betyget. Inte lära för livet utan lära för provet och betyget och sedan glöm och vidare. En av de ..."

Successionsordningen

PUBLICERAT: 2013-02-14, kl: 08:46
"Fokus på kunskap. Barn till föräldrar utan högre utbildning drabbades hårdast när betygen avskaffades i de lägre årskurserna. Vi föreslår nu att betyg införs redan från årskurs tre. En stärkt lärarroll och mer undervisning i matematik, svenska och ..."