De mest diskuterade nyheterna just nu

5 bloggar länkade till nyheten för mer än ett dygn sedan:

Striden om skolan

PUBLICERAT: 2013-02-18, kl: 08:35
"Skolans huvudsakliga uppdrag kan inte vara att kontrollera och piska. En arbetsgrupp inom Moderaterna har presenterat sina förslag för sitt partis kommande skolpolitik. Det har kommit en hel del sådana initiativ den senaste tiden. Orsaken är förstås ..."

Samhällsbetraktelse - det föränderliga samhället, skolans roll och dess politiska implikationer...

PUBLICERAT: 2013-02-14, kl: 16:38
"(i skolan ska det sättas fler och tidigare betyg, men...) Det parti som lyckas med att sätta bilden och att densamma ligger hyfsat nära den verklighetsuppfattning som det stora flertalet väljare har är också oftast i regeringsställning, så har det varit ..."

Desperat fantasipolitik från regeringen

PUBLICERAT: 2013-02-14, kl: 12:53
"Att regeringen är tämligen desperat i sina försök att komma till rätta med de omfattande problemen i den svenska skolan torde väl de flesta ha insett vid det här laget, inte minst de hårt åtgångna eleverna och lärarna som tvingas stå ut med dessa ..."

När avgår Reinfeldt?

PUBLICERAT: 2013-02-14, kl: 10:49
"Johan Westerholm uppmärksammar mig på en detalj jag missat betydelsen av. Dagens moderata skolpolitiska utspel görs av Tomas Tobé och Anders Borg. Tobé är skolpolitisk talesperson, men var har Borg där att göra. Var är Reinfeldt? Signalen som sänds idag ..."

Piskans betyg

PUBLICERAT: 2013-02-14, kl: 09:35
"Betyg, betyg, betyg… Den allena rådande lösningen på att ungarna får till sig allt mindre kunskaper i skolan. Inte förändra skolan utan drilla och hota med betyget. Inte lära för livet utan lära för provet och betyget och sedan glöm och vidare. En av de ..."