Beskrivning:
Jag är en matglad livsnjutare som skriver från mitt kök i sydligaste Sverige. Främst skriver jag om mat, men även en del om vin, resor och inredning. Min högsta önskan är att få öppna en liten restaurang här nere på udden tillsammans med min familj, den som lever får se om önskan slår in,
På "min mat" får man ta del av min vardag i mitt kök. Mycket matprat, middagsinspiration och vintips.
Resor fyller också bloggens sidor eftersom de är stora inspirationskällor till ny matlagning. URL:
http://www.maria-whatscooking.blogspot.se/ Atom/RSS:
Atom/RSS Bloggen startade:
september, 2011 Ort:
Smygehamn Proffs/privat:
Privat
"God i gröt, i yoghurt, i bullar, på skorpor, till ugnspannkaka ja alla sorters pannkakor och som tillbehör till kött och kyckling. Den är också god som den är med en skvätt grädde och några smulade kakor eller mandelbiskvier. Möjligheterna är oändliga!"
"Såhär i bulltider provade jag något nytt, den där goda nötcrèmen som fyllning och det blev ju kanongott! Knåda ihop 100 gram mjukt smör , 1 ägg , 1/2 cup (1,2 dl) socker , 3 1/2 dl mjölk , knappt 1 msk flingsalt och 10 1/2 dl mjöl . Jag lät degen jäsa i ..."
"Kanelbullar! Hur gott på en skala? Imorgon är dagen tillägnad kanelbullen och därför har här bakats.. kanelbullar, vaniljbullar och favoriten kardemummabullar. Jag gjorde en stor deg så jag fick ut 60 bullar och hade tre olika fyllningar. Stort ..."