Beskrivning:
Jag är 38 år och bosatt i Skåne. Att baka och tillreda efterrätter ger mig glädje och lugn. Jag älskar att experimentera i köket och komma på nya recept! Helst bakar jag tillsammans med min 14-åriga dotter, som är makalös på att garnera. Recepten som jag lägger upp har jag utvecklat själv.
AbraBakaBra är en baknings- och efterrättsblogg där jag delar med mig av mina erfarenheter i köket. Här hittar du bl.a. recept på fromager, mousser, pannacottor och no-bake-cheesecakes med vegetabiliska alternativ till gelatin; dessutom tips och råd hur du använder agar agar, gelésocker, Vegegel, pektin m.m. URL:
http://abrabakabra.blogg.se Atom/RSS:
Atom/RSS Bloggen startade:
augusti, 2013 Ort:
Lund Proffs/privat:
Privat
"Jag måste erkänna att jag inte tycker om salt kola. Och när jag hade gjort dulce de leche-fyllda chokladkakor med havssalt härom veckan, så skrapade jag av saltet … Men jag älskar kolasås! Till gräddig vaniljglass eller – som här – en till len och ..."
"Eftersom kanelbullar bara gör livet godare, firar vi självfallet Kanelbullens dag här hemma. Du också? Det finns många knep att ta till för att bullarna ska bli riktigt saftiga och smakrika: att blanda grädde i degspadet och värma det till 30 °C att ..."
"Mitt recept på lakritsmousse är populärt – jättekul!!! Kanske då också ett recept på viol- och lakritsmoussetårta med browniebotten och lakritssås kan falla i smaken. Lakritsmoussen är inte densamma, eftersom en mousse till tårta måste vara lite fastare ..."