Matlagningskonsten fick jag av mormor som hade grönsaksland, slaktade och lagade utsökt mat.
Jag skriver om min mat och lär mig nya recept – Ett folkbildningsprojekt – Enkel, rejäl och god mat, lätt att laga.
URL:
http://andersmatblogg.blogspot.se Atom/RSS:
Atom/RSS Bloggen startade:
januari, 2016 Ort:
Malmö Proffs/privat:
Privat
"Bearnaisesås är en blandning av äggula och smör smaksatt med vinäger, lök och dragon – Ett gott tillbehör till kött, men också till grönsaker och rotfrukter. Recept – 3-4 portioner: 3 st Äggula 150 g Smör 1 msk finklippt Persilja 1 tsk torkad Dragon ..."
"Kokta blåmusslor är enkelt, men känns lite lyxigt – Koka med lök, salt och vinäger – Jag smaksatte med timjan, men det behövs inte. Recept – 2 portioner: 1 kg Blåmusslor 3 dl Vatten ½ st Gul lök 1 msk Vinäger 1 krm Salt Ev. ½ tsk torkad Timjan 1."
"Plättar på bovete passar såväl till förrätt och efterrätt som till huvudrätt, skillnaden är bara mängden plättar, liksom tillbehören – Blinier med crème fraiche, fiskrom, rödlök och dill är en läcker förrätt – Tillsammans med förslagsvis svamp eller lax ..."