Beskrivning:
Biofilia började som ett komplement till mitt företag Naturator landskapsarkitektur (www.naturator.se). Jag insåg att om jag ville kunna hänvisa mina kunder till bra och pålitliga växtbeskrivningar, så fick jag skriva dem själv. Samtidigt ville jag dokumentera mina experiment med saft, sylt och annat från trädgården. Om det också kan komma någon annan till godo, så är jag glad för det.
Jag prioriterar kvalitet över kvantitet. Det tar tid att producera Sveriges bästa växtbeskrivningar och saftrecept.
Här hittar du främst växtbeskrivningar och recept. Båda kommer från en önskan att ta vara på trädgårdens överflöd.
Det är enkla recept på den godaste saften och sylten utan onödiga tillsatser, arbetsmoment eller exotiska ingredienser. Om ett recept verkar krångligt är det för att det blir bäst så. Inget publiceras utan att ha testats i flera varianter.
En anledning till att jag skriver här är det cirkulerar för mycket dålig information på nätet ‒ onödiga arbetsmoment som upprepas i recept efter recept och felaktig växtfakta, som spridits till hundratals sidor. Sånt hittat du inte här.
Växtbeskrivningarna bygger på min erfarenhet som landskapsarkitekt och trädgårdsentusiast, kompletterat med pålitliga källor. Det viktigt för mig att ha korrekt och fullständig information, så jag är mycket tacksam om du kan komplettera eller påpeka ett fel. URL:
http://biofilia.se Atom/RSS:
Atom/RSS Bloggen startade:
januari, 2013 Ort:
Uppsala Proffs/privat:
Proffs
"Det är inte mycket att säga om bärlikörer egentligen. Fyll en burk med bär, toppa med sprit, låt den stå ett tag, sila av och söta. För just blåbärslikör kan jag jag rekommendera ett neutralt brännvin och att låta bären dra ca två veckor i ..."
"Har du fortfarande gröna tomater kvar efter att ha gjort chutney ? Då kanske det är dags för ketchup? Ketchup på gröna tomater blir inte lika fyllig som röd ketchup och är inte mitt förstahandsval, men väl värt att prova med de sista tomaterna. Den ..."
"För den som fortfarande har omogna tomater kvar, kommer här mitt recept på favoriten chutney på gröna tomater. Chutney är mycket en smaksak, så variera gärna kryddor och proportioner efter vad du tror att du kommer gilla. Det här receptet ger en ganska ..."