Beskrivning:
Jag är en Finlandssvensk professionell kock verksam i Norge, bloggar om allt som omger den nordiska matkulturen, det gastronomiska och innovativa i den nordiska maten, varvat med recept, tankar och forskning.
MIN ETIK OCH FILOSOFI KRING MÅLTIDEN ÄR "KORTREST MAT & KLIMATSMARTA VAL & NORDISKA RÅVAROR" = NY NO
Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet. Välkommen in i köksvärmen. URL:
https://christiansrecept.blogspot.no/ Atom/RSS:
Atom/RSS Bloggen startade:
augusti, 2006 Proffs/privat:
Privat
"Måste det vara ris till varje pris! Vad associerar du med ris? Kanske sushi är det första du kommer att tänka på. Det har ju blivit en slags nationalrätt här uppe i det höga nord, driven av god tillgång till denna billiga råvara ris och den något ..."
"När det nya kostråden från Statens Näringsdelegation kom (Det nya nordiska näringsrekommendationerna 2023) så rekommenderades det att man skulle minska på sin köttkonsumtion och helst bara äta 350 gram kött i veckan. Enligt den senaste statistiken ..."
"Äpplets väg till ädla droppar! Äpplets historia sträcker sig över tusentals år, med ursprung i Centralasien, där det vildvuxna äpplet Malus sieversii odlades redan för 3 000 till 4 000 år sedan. Genom Sidenvägen kom äpplet till Europa och korsades med ..."