Beskrivning:
Jag är en Finlandssvensk professionell kock verksam i Norge, bloggar om allt som omger den nordiska matkulturen, det gastronomiska och innovativa i den nordiska maten, varvat med recept, tankar och forskning.
MIN ETIK OCH FILOSOFI KRING MÅLTIDEN ÄR "KORTREST MAT & KLIMATSMARTA VAL & NORDISKA RÅVAROR" = NY NO
Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet. Välkommen in i köksvärmen. URL:
https://christiansrecept.blogspot.no/ Atom/RSS:
Atom/RSS Bloggen startade:
augusti, 2006 Proffs/privat:
Privat
"Astrid Lindgrens (1907 – 2002) underbara och dubbelbottnade berättelser om Pippi Långstrump, Barnen i Bullerbyn, mästerdetektiven Blomqvist, Nils Karlsson-Pyssling, Emil i Lönneberga, Saltkråkan och alla det andra barnböckerna känner numera väl varenda ..."
"Det kostar skjortan, men kan använts till både fisk och kött och dessa ryska ärter har inte längre någonting med vår stora granne i öst att göra. Ryska ärter är omogna och torkade ärter av arten Pisum sativum som efter att det har torkats och rostats ..."
"I gamla dagar blev det kokt soppa av vattnet som man kokade lutfisken i. Men dagens Norska lutfisk tradition påbjuder att lutfisken skall stekas i ugnen, inte kokas, det finns ett norskt uttryck som hjälper en på vägen när det gäller all slags fisk och ..."