Beskrivning:
Jag är en Finlandssvensk professionell kock verksam i Norge, bloggar om allt som omger den nordiska matkulturen, det gastronomiska och innovativa i den nordiska maten, varvat med recept, tankar och forskning.
MIN ETIK OCH FILOSOFI KRING MÅLTIDEN ÄR "KORTREST MAT & KLIMATSMARTA VAL & NORDISKA RÅVAROR" = NY NO
Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet. Välkommen in i köksvärmen. URL:
https://christiansrecept.blogspot.no/ Atom/RSS:
Atom/RSS Bloggen startade:
augusti, 2006 Proffs/privat:
Privat
"I Finland har vi ätit gurka sedan 1600-talet. Nu i eftertid har gurkans utseende blivit en stor affär! Det är knappast någon annan matvara vi äter så mycket av som bidrar till så lite fett på kroppen. Om man vill äta mycket av en råvara utan att lägga ..."
"Moroten är den grönsaken som vi äter mycket av i hela Finland. Men få känner till dess förflutna historia. De kan vara långa, korta, spetsiga, böjda och nästan runda och det finns fortsättningsvis vilda varianter av den här rotväxten i hela Norden. I ..."
"Att laga middag av ”ingenting” kan vara vägen till att bli bättre på matlagning och en början till mera kreativitet och mindre matsvinn i det egna köket. På tre år har den årliga matbudgeten för en genomsnittlig finländsk familj ökat med över 2000 euro."