Beskrivning:
Jag är en amatörkock årsmodell 73 med stort intresse för att komponera ihop smaker och laga goda rätter. Rätterna skall sen ätas tillsammans med familj och vänner och man skall sitta länge vid bordet. Ålder:
54 Ort:
Bålsta
Maten som du hittar här är komponerade från grunden. Jag börjar oftast med att tänka på smaker. Sen kommer lite annan inspiration från lite var som helst. Från smakerna bygger jag på med komponenter tills dessa blir en färdig rätt.
Det blir oftast en hel del tillbehör till rätterna. Jag älskar att skapa olika typer av tillbehör som man sen gör den perfekta gaffeln av.
Under åren har jag utvecklats en hel del och lärt mig mycket om mat. URL:
http://stinasmatochprat.se/ Atom/RSS:
Atom/RSS Bloggen startade:
januari, 2018 Ort:
Bålsta Proffs/privat:
Privat
"Sverige kvar i fotbolls-VM och har chans att gå vidare, wow. Till detta behövs det såklart öl och lite tilltugg. Öl finns det gott om för den som tänker ta VM in till sitt vardagsrum. Hörde nåt om att det tar slut på öl i Ryssland? Tur att man är hemma… ..."
"Skaldjursfond är nåt som man enkelt gör med grönsaker och skal från diverse skalade godbitar. Med det menas skal från räkor, kräftor och annat som man annars slänger. Perfekt tillfälle är om du ska ha räkor till maten och istället för att slänga skalen ..."
"Hönsfärsjärpar har jag valt kalla dessa goda järpar på höns. Färsen är ekologisk från en ett företag i Skåne som heter new generation. Läs gärna mer på deras hemsida ! Man blir så glad när man hittar nya trevliga varor att skapa rätter av. Färsen är ..."